lipserviceIlene Chaiken najavila je da je u tijeku snimanje druge sezone reality verzije "L Worda". Tko će dočekati nove dogodovštine Mikey, Whitney ili Rose? Dok se to ne dogodi, Škoti su se pobrinuli da uđemo u svijet europskih lezbijki, naročito britanskih. Riječ je seriji BBC-eve produkcije "Lip Service" koja prati živote lezbijki u Glasgowu, a stiže na male ekrane 12. listopada. Producenti i scenaristi uvjereni su kako bi serija mogla čak i nadmašiti "L Word", a ne sumnjaju u višemilijunsku publiku diljem svijeta. Moto serije je "seks, laži i istinska ljubav u modernoj Škotskoj". Kako bismo vas informirale na vrijeme, donosimo vam detalje o svim glavnim glumicama.

RutaGedmintas

Frankie (Ruta Gedmintas)
Frankie je visoka i androgina, vjerojatno idealna za znatan broj lezbijki. Karakterno je snažna, ali problematična; ljupka, ali pohotna; borbena, ali zaigrana. Ona donosi nevolju, ali rijetko bi koja lezbijka odbila provesti noć s njom.
Ruta kaže da je Frankie nepredvidljiva: "Ona je emotivno vrlo dubok lik. Sve doživljava intenzivno i osobno, ali ne dopušta da to utječe na njezin život." Frankie je ostavila svoju najbolju prijateljicu i curu Cat prije dvije godine. Sada se vraća u Glasgow i počinje novi život. Ona će biti jedna od onih žena nalik Shane (L Word) koja slama srca prije nego što je osoba upozna. Živciranja zbog Frankie neće izostati.

LauraFraser

Cat (Laura Fraser)
Djevojka koju smo maloprije spomenule, Frankiena bivša koja se još uvijek oporavlja od prekida. Inače je arhitektica i sprema se na ponovne izlaske. Vrlo je samouvjerena, ali pomalo i kontrol-frik.
Fraser kaže da je Cat napeta, osjetljiva i krhka. Njezine karakteristike još više dolaze do izražaja nakon prekida s Frankie, koja joj je slomila srce. Već ćemo se u prvoj epizodi upoznati s njih dvije. Cat vraća život na stabilne noge, no kada se pojavljuje Frankie sve se zakomplicira.
Mnoge će se gledateljice poistovjetiti s Cat i slomljenim srcem nakon prekida s prvom ljubavi.

FionaButton

Tess (Fiona Button)
Ljupka, zabavna i uvijek želi "krivu" djevojku - to je Tess. Nedostaje joj samopouzdanja nakon što su je bivše nekoliko puta povrijedile. No, ona uvijek ustane nakon udaraca i nastavi sa životom… do sljedeće drame.
Za razliku od organizirane Cat, Tess je u potpunom kaosu i uvijek upada u nezgodne situacije. Button najavljuje Tessin odličan smisao za humor i činjenicu da je magnet za katastrofe. Uživat ćemo u ovom liku jer će donositi smijeh i toplinu u hladne glasgowske ulice.

EmunElliot

Jay (Emun Elliott)
Jay je prijatelj Cat i Frankie, a ujedno i Catin kolega s posla te veliki zavodnik. Bori se s prelaskom u odrasli svijet jer želi zauvijek ostati mlad.
Elliott kaže da se Jay odlično uklapa u svijet svojih lezbijskih prijateljica. Zajedno izlaze i ispijaju razna pića, a ono što ih veže je privlačnost prema ženama. On je i Catin kolega s fakulteta te se pali na Frankie koja ga ne doživljava na taj način.

JamesAnthonyPearson

Ed (James Anthony Pearson)
Ed je Catin brat koji jako želi postati pisac. Već se dulje vrijeme zanima za Tess, iako mu ona jasno daje do znanja da je gej. Bez obzira na to i činjenicu da bira krive žene, on joj je vječno rame za plakanje.
Pearson kaže da Ed uživa u lezbijskom društvu jer kod njih nema tajni. On smatra da heteroseksualke žele mačo muškarca koji igra ragbi i jede sirovi odrezak za doručak - sve što Ed nije.

HeatherPeace

Sam (Heather Pearce)
Lezbijka u uniformi, detektivka i prvi Catin crush nakon što ju je Frankie ostavila. Ona je zabavna, cinična i ništa ne skriva. Kad ne hvata kriminalce, sastaje se s Cat.
Pearce, koja je lezbijka i izvan ekrana, kaže kako je konačno došlo vrijeme da Britanija napravi seriju ovoga tipa. "S vremenom se prestane govoriti o seksualnosti već o prijateljstvu i ljubavi", komentirala je glumica.
Neke od vas zavoljet će je čim je vide u uniformi. Hmm…

RoxanneMcKee

Lou (Roxanne McKee)
Lijepa, šarmantna i izričito fokusirana na penjanje. Dosad je izlazila samo s muškarcima, iako je potajno privlače i žene. Očajnički želi spavati sa ženom i za oko joj zapinje jedna od članica kluba.
"Zastrašuje je činjenica što ima osjećaje prema osobi istog spola", kazala je McKee. Ah, kome se to nije dogodilo… Vjerojatno će nas živcirati svojim egoističnim izjavama.

Serija kreće od utorka, 12. listopada, na BBC3 u 22:30.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.