prekidLezbijke: ne možete s njima, ne možete ni bez njih. Veza između dvije žene ili njihov zajednički život bez drame teško su zamislivi. Tužno je gledati kraj veze, ali sve smo to prošle i jako dobro znamo kako bolno može biti.

No, kad je riječ o lezbijskim prekidima, oni gotovo nikad nisu kratki i bezbolni. Kad čujete lezbijku da kaže: "Gotovo je!", vjerojatno to govori tek tri do šest mjeseci nakon prekida jer je dotad iz minute u minutu mijenjala emocije iz najveće ljubavi na svijetu do patološke mržnje i natrag.

Zašto lezbijke teško prihvaćaju kraj veze?
Jesu li žene možda preljubazne da bi jednostavno mogle reći "više te ne volim", a s druge strane previše okrutne da se samo pristojno okrenu i nastave dalje?

Nerijetko u takvim slučajevima barem jedna od žena ima tendenciju da "malo poludi". Zrelo bi bilo prihvatiti činjenicu da vaša partnerica jednostavno više ne dijeli iste osjećaje. Želi otići i ne zanima je spašavanje veze. I u većini slučajeva ona vas posjedne i obavi "razgovor", a nakon toga ostajete sami. I koliko god je sama činjenica tužna i čini vas nesretnima, postoji nekoliko stvari koje su nakon toga apsolutno nedopustive:

- Provaljivanje u njezin e-mail/Myspace/Facebook/bankovni račun
- Bacanje stvari kroz balkon ili na travnjak ispred kuće
- Prijetnje uzimanjem kućnog ljubimca
- Krađa telefonskog računa i zvanje svih izlistanih, vama nepoznatih brojeva
- Zaključavanje vrata stana i sakrivanje ključa
- Uhođenje po gradu, na posao, po mjestima na koja izlazi itd.
- Slanje kasnonoćnih poruka i stalno nazivanje
- Tračati uokolo da ima spolnu bolest
- Govoriti da je čitava ta veza bila pakao

Evo nekoliko stvari koje bi možda bilo bolje primijeniti:
- Razgovarati s terapeutom ili prijateljem
- Prisjećati se sretni(ji)h trenutaka
- Planirati gomilu zabavnih aktivnosti kojima se možete baviti sad kad ste slobodni
- Uključiti se u neku novu grupu ili radionicu/tečaj gdje možete upoznati nove ljude
- Pokušati razmisliti o svojim manama i vrlinama, te poboljšati kvalitetu svojih prijateljstava
- Početi opet izlaziti na spojeve
- Odseliti, naročito ako osjetite poriv da postanete "psihotična bivša"

Ostanite dostojanstvene
Prekide može obilježiti krajnje blesavo ponašanje, ali lezbijke u tome doista mogu biti kraljice drame. Ukratko – ako prolazite kroz prekid, nemojte to činiti sami. Potražite pomoć prijatelja, obitelji, pa čak i psihijatra ako je potrebno – u svakom slučaju razgovarajte s nekim.

Podijelite svoje osjećaje, oslobodite se boli, pustite tugu da ode i pokušajte ostati pozitivni. Samo zato što je vaša veza gotova, ne znači da to vrijedi i za vaš život. Na koncu, u moru ima još puno riba, zar ne? Pokušajte svoju vezu shvatiti kao lekciju u kojoj ste naučili i nešto o sebi, na način da, između ostaloga, u sljedećoj ne ponavljate iste pogreške.

Naravno da je to lakše reći nego učiniti, no ipak, razmislite dvaput prije nego napravite neku glupost jer onda najčešće nema natrag. Lezbijska je zajednica nevelika i zasigurno ne želite mjesecima (ili duže) nositi etiketu neuračunljive osobe koja je pritom uhodila svoju bivšu curu, a to bi u takvom slučaju bilo neminovno.

Ponašajte se kao dama. Na koncu, samo vas dvije znate cijelu istinu, a povlačenje prljavog rublja vaše veze još mjesecima nakon prekida značilo bi i da ne poštujete samu sebe. Jer, vi ste je izabrale i dobrovoljno ušle u vezu, i nitko vam ne može jamčiti da će ona trajati zauvijek. A ako nemate poštovanja prema sebi, možete li to očekivati od drugih?

 

Kad lezbijke polude

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.