clockwatchersNastavljamo s popisom najboljih dosad snimljenih ženskih komedija koje ne pripadaju šabloniziranome mainstreamu. Na ovotjednoj listi našli su se uglavnom filmovi iz druge polovice devedesetih, a predvodi ih popularni "The Opposite of Sex" s opakom Christinom Ricci.

 





20. Clockwatchers (1997.)


Clockwatchers je opisan kao "crna komedija o radničkoj generaciji Xers". Glavne junakinje su Toni Collette, Lisa Kudrow, Parker Posey i Alanna Ubach. Djevojke povežu loši radni uvjeti i ubrzo postaju najbolje prijateljice.

19. The House of Yes (1997.)


Psihički nestabilna Parker Posey, nedavno otpuštena iz psihijatrijske bolnice, umišlja da je Jackie O i opsjednuta je atentatom na predsjednika Kennedyja, što počne izluđivati Tori Spelling koja se treba udati za njezina brata blizanca.

18. 9 to 5 (1980.)


Lily Tomlin, Jane Fonda i Dolly Parton planiraju osvetu svom seksističkom, lažljivom i licemjernom šefu.

17. Ghost World (2001.)


Thora Birch i Scarlett Johansson dvije su outsiderice koje, nakon mature, izvedu zločestu podvalu sredovječnom štreberu. Film je snimljen prema istoimenom romanu Daniela Clowesa.

16. The Opposite of Sex (1998.)


Počeli smo i završavamo s crnom komedijom. Christina Ricci je 16-godišnja djevojka koja odlazi u posjet svom gej polubratu. Ubrzo kreće u zavođenje njegovog dečka i za sobom ostavlja samo kaos.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.