Foto: YoutubeSmrt svake lezbijske junakinje s televizijskog ekrana ili filmskog platna u nama budi intenzivne osjećaje, jer su njihovi tvorci  tijekom godina pobili već stotine, ako ne i tisuće njih. Kako se drukčije nositi s ovom surovom činjenicom nego suočavanjem s tim osjećajima?


Iz tog je razloga ekipa portala AfterEllen odlučila rangirati najtragičnije smrti lezbijskih junakinja, počevši od one najteže.

Prije nego što krenemo s pregledom, moramo upozoriti one koje tek planiraju postati obožavateljice "Buffy", "L Word", "Lip Service" i njima sličnih serija, da navodimo popriličan broj spoilera.

Cat MacKenzie (Lip Service)
Prošlo je više od tjedan dana otkako je na Cat naletio auto dok je ona smješkajući se čitala SMS koji joj poslala ljubavnica i bivša djevojka Frankie.

U redu, svima nam je sad već jasno da je redateljica Harriet Braun namjerno ubila jedan od glavnih likova jer je Cat, odnosno Laura Fraser, dobila nekoliko prekooceanskih ponuda. Ipak, to i dalje ne objašnjava tako nasilnu i iznenadnu smrt junakinje koja je isti dan slavila rođendan!

Nismo samo mi ostale šokirane. Sam, Frankie, Tess i ostatak družine već dvije epizode prisjećaju se Cat i pokušavaju nastaviti sa životima. Frankie se nosi kako ona to najbolje zna - alkohol, seks i selidba, dok Sam radi, ide na terapije i daje šansu zgođušnoj Lexie.

Tara Maclay (Buffy the Vampire Slayer)
Uzmite najomiljeniji ženski lik u jednoj od najboljih serija ikad i upoznajte je s drugim simpatičnim ženskim likom. Dodajte tome malo čarolije, rastavite ih i onda ponovno spojite.

Natjerajte nas da mislimo kako će zauvijek biti zajedno, dok ih smrt ne rastavi, a onda učinite upravo to - odjednom prostrijelite Taru metkom u prsa. Ma zašto bi nas to imalo dirnulo?

Paulie (Lost and Delirious)
Film "Lost and Delirious" vjerojatno je jedna od najslađih priča o privlačnosti i odanosti ikad viđenih na TV-ekranima. Barem prvih 45 minuta.

Ako nastavite pratiti tijek događaja, oči će vam se sigurno napuniti suzama. Psa uspavaju zbog bjesnoće, a glavna junakinja se u Shakespearovu stilu baci s krova zbog posljedica outanja.

Admiralica Helena Cain (Battlestar Galactica)
Nova lezbijska ljubav je zabavna i seksi, do trenutka dok ne saznate da ste cijelo vrijeme spavali s Cylon. I, što onda učinite? Naravno, naredite da uhite i muče vašu robot-djevojku kako bi vas zamrzila toliko da vam jednog dana uputi metak u glavu.

Ima i nešto dobro u ovom scenariju. Pripremio nas je na ishod radnje čitave serije - uništenje civilizacije.

Dana Fairbanks (The L Word)
Mnoge obožavateljice "L Worda" žele vjerovati da je svijet prepun lezbijki poput Bette Porter ili Shane McCutcheons. Ono u što su sigurne jest da postoji jako puno onih poput Dane Fairbanks. Zapravo, velik broj nas je nalik Dani: nespretne u ljubavi, pomalo nesigurne u sebe, slatke i još uvijek imamo dozu straha od roditelja. Još ako imate neodoljivu mačku koja vas bezuvjetno voli…

Naravno da je Ilene Chaiken odlučila likvidirati ovu predivnu junakinju i to na vrlo bolan način. U seriji koju će rijetko koja druga dostići po kvaliteti, gledanosti i broju sezona, upravo ona dobiva rak dojke koji je ubija brže od ugriza zmije. Danina smrt sve nas je rastužila i ostavila za sobom gorak okus.

Silvia (Los Hombres de Paco)
Biti upucan u trbuh ne nalazi se ni na čijoj listi želja. Biti upucana u trbuh u vjenčanici još manje. Biti upucana u trbuh u vjenčanici dok te zaručnica pokušava održati na životu je vjerojatno najgori scenarij medenog mjeseca.

Sandy Lopez (ER)
Dugovječna "doktorska" serija do svoje je 10. sezone već istrošila priličan broj dramatičnih priča pa je u ovoj odlučila uvesti jednu, dosad neispričanu.

Nakon što su završili s lezbijskom trudnoćom, scenaristima je ponestalo ideja oko Kerryne partnerice pa su je jednostavno ubili u požaru. Da stvar bude bolja (gora), Kerry je donijela konačnu odluku o prestanku oživljavanja svoje partnerice. Nakon tragedije, ostala je samo sjediti pokraj nje i plakati do iznemoglosti. Ono što nas je dotuklo jest njezina rečenica: "Sandy je imala veliku obitelj. Ja sam imala samo nju". Užas!

Jenny Schecter (The L Word)
Čak i Kennyjeva svakodnevna umiranja u "South Parku" tužnija su od utapanja Jenny u bazenu Bette i Tine. Tko ju je ubio? Koga briga?

Maya (Pretty Little Liars)
Stara fora o tome kako reći osobi da joj je mačka uginula glasi ovako: "Mačka ti je na krovu". Sljedeći dan isto: "Tvoja mačka ne želi sići s krova". Sljedeći dan već se nazire ishod: "Mačka ti je pala s krova i veterinar je pokušava spasiti". Posljednji dan: "Mačka ti je uginula".

Otprilike ovako ekipe AE uspoređuje smrt Maye u seriji "Pretty Little Liars". O ne, pobjegla je. O ne, na autobusnoj stanici je ušla u auto nekog neznanca. O ne, prestala je slati SMS. Aha, evo je – zakopana ispod neke sjenice.

Ipak, nismo se mogli pripremiti na reakciju njezine djevojke Emily koja se raspala od tuge. Imala je samo dvije partnerice i obje su ubijene sjekirom u samo dvije godine.

 

http://www.afterellen.com/content/2012/05/rating-lesbian-character-deaths-scale-1-5-crying-santana-lopezes?page=1%2C0

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.