Foto: ZbeLeTronZbeLeTron i ove godine nastavlja tradiciju dodjele nagrada za doprinose kreativki iz područja aktivizma i kulturnog izričaja u svrhu vidljivosti, osnaživanja i zagovaranja prava lezbijki, biseksualnih i trans žena te queer pučanstva općenito.

Nagradu će, kao i prošle godine, dodijeliti sama LGBTIQ zajednica koja će 21. prosinca u 21 sat, u zagrebačkom Prostoru do lovorikama zasuti jednu kreativku, skupinu ili inicijativu uz dvije utješne nagrade. Ujedno, večer Lez of the Year bit će idealna prilika da se zajedno prisjetimo ključnih hrvatskih lezBijskih trenutaka i ostvarenja u minuloj godini.

Za Zbelicu 2013. nominirane/i su: LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta AUT, bend U pol' 9 kod Sabe, bend Žen, LeZbor, medijski aktivistički poduhvati Karle Horvat Crnogaj i Milene Zajović te Mime Simić, književnice Nora Verde i Ivana Kovačić, te dva društvena događaja: Butch please! portala Queer.hr i Lezbijski speed dating iz pretprograma Zagreb Pridea.

Glasati za nominirane možete online te na samom događaju u Prostoru do.

Osim nastupa bendova Žen i Seven Mouldy Figs, posjetiteljice i posjetitelje će nakon ceremonije priznanja lezBijskog trenutka godine zabavljati DJane Pedo (PlesnjaQ) i DJane Nori Gnom (ZbeLeTron).

ZbeLeTron uskoro navršava petu godišnjicu djelovanja, prvotno zamišljen kao prostor za druženje lezbijki, bi i trans žena uz poticanje ženskog glazbeno-vizualnog stvaralaštva i DJ-anja pod geslom "Cure mogu jednako dobro, ako ne i bolje!".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.