Foto: Flickr/CHRISTOPHER MACSURAK
Svjetska modna senzacija Andrej Pejić odabrana je za modela muške i ženske proljetne kolekcije modnog branda MCM koji je inspiraciju dobio upravo u 22-godišnjoj Australki srpsko-hrvatskog porijekla.

Zaštitno lice proljetne kampanje MCM-a "Flower Boys in Paradise" postala je androgina Andrej Pejić koja je i ovoga puta pokazala svoju ženstvenu i muževnu stranu, za kojom je poludio čitav modni svijet. Nema časopisa na svijetu koji ne želi da upravo ona krasi njihove naslovnice.

Tako je Pejić zasjala u Elleu, Style:Men, i-D, Black Magazine, Out, New York Magazine, Photo, a gotovo nema modnog časopisa za koji nije snimila editorijal. Korejski fotograf Kyung-il Park poigrao se sa specifičnim izgledom Pejićeve i prikazao njezinu mušku i žensku stranu. Za vrijeme snimanja Pejić je uzvikivala: "Ja sam i muško i žensko" i nastavila razbijati rodne predrasude.

U gotovo svakom razgovoru za medije, Pejić ponavlja kako se ne želi rodno identificirati te da ju neki oslovljavaju u ženskom, a neki u muškom rodu. Ona o sebi pak uvijek govori u ženskom rodu, kao i njezin partner, dizajner Duran Rembrandt. Prvi je put nosila mušku i žensku kolekciju na pariškom tjednu mode 2011., kad se pojavila u ženskoj kolekciji Jean-Paul Gaultiera i onoj muškoj Marca Jacobsa.

Posljednjih se godina nalazi u samom vrhu modnog svijeta, a svojevremeno je završila na 98. mjestu 100 najseksi žena u izboru časopisa FHM. Prošle se godine Pejić pojavila u spotu Davida Bowieja za pjesmu "The Stars (Are Out Tonight)", u kojem su još nastupili Iselin Steiro, Saskia de Brauw i Tilda Swinton.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.