Foto: noticias.bol.uol.com.br
Izgleda da brazilska televizijska publika sve više želi gledati lezbijke i gejeve u sapunicama koje su tradicionalno rezervirane za ljubavne i ine drame heteroseksualnih parova, s neočekivanim svršecima.

Najnoviji hit među sapunicama je "Em Familia" ("U obitelji") u kojoj prelijepa fotografkinja lezbijka zavodi nesretno udanu ženu. Ovo nije prva brazilska sapunica s lezbijskim ili gej likovima, ali je definitivno jedna od popularnijih u novijoj produkciji. "Sapunica istražuje lezbijsku ljubav u vrlo simpatičnoj i prelijepoj atmosferi. Vjerujte mi kad vam kažem, a inače ne gledam sapunice, da je ovu jednostavno nemoguće ne gledati i zaljubiti se u svaku scenu d njih dvije", kazala je jedna čitateljica portala AfterEllen koja je redakciji ukazala na ovu sapunicu.

Što se "u obitelji" zapravo događa? Clara (Giovanna Antonelli) je nezadovoljna kućanica udana za nezaposlenog Cadua (Reynaldo Gianecchini), s kojim ima sina Ivana (Vitor Figueiredo). Nakon što upoznaje prelijepu fotografkinju Marinu (Taina Muller), njezin život zauvijek se mijenja. Naravno da se Marinin rad sastoji uglavnom od fotografiranja golih žena i naravno da Clara ubrzo pristaje pozirati joj.

Jedna od Marininih rečenica kojom je pobudila Clarin interes glasila je otprilike ovako: "Fotografije golih žena otkrivaju njihovu dušu", dok je u pozadini svirala "Born To Die" Lane Del Rey. Nakon što se dvije žene zbliže, Clara otkriva da je Marina lezbijka, što je istovremeno i uznemiri i uzbudi. Cadu upozori Claru na Marininu "predatorsku" narav, ali Claru to samo dodatno zaintrigira.

Ljubav na pomolu, ishod neizvjestan

Najprije se odluči povjeriti svojoj sestri Heleni koja, na Clarino iznenađenje, reagira dobro i pokaže dublji interes za novostima u sestrinu životu. Ovo je prvi put da Clara može biti iskrena o svojim osjećajima prema Marini. Pred kraj njihovog razgovora, Clari zazvoni mobitel, a poziv je od Marine. Na to joj sestra savjetuje da se javi na poziv i kaže joj da je sretno udana žena i majka te da nije zainteresirana. Međutim, Clara joj odgovori da se ne želi javiti jer ju je strah otkriti joj da je zainteresirana.

Stigli smo do tipičnog sapuničarskog zapleta koji se dalje razvija tako što se i Marina otvori prijateljici i kaže joj da je zaljubljena u Claru. Obje su žene sada došle do točke u kojoj su osvijestile svoje osjećaje i sad im samo predstoji suočiti se jedna s drugom. U međuvremenu, Marina poziva Claru na poslovni put u gradić Angra dos Reis kako bi fotografirala jednu kuću.

Ne znamo kako se radnja dalje odvija, ali nas je dosadašnji razvoj događaja poprilično zaintrigirao. Brazilski fanovi već su paru dali nadimak – Clarina. Inače, Clarin lik je nastao prema stvarnoj osobi, brazilskoj glazbenici Danieli Mercury, koja je prošle godine otkrila javnosti da je u vezi sa ženom s kojom se kasnije i vjenčala, a potom objavila knjigu o njihovoj ljubavi.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.