Foto: Screenshot

Za mnoge lezbijke i biseksualke potraga za "onom pravom" zna biti dugotrajan i naporan proces. Neke od njih najradije bi ostale ispred televizora, okružene hranom i provele sate gledajući najdraže likove u omiljenoj seriji, zamišljajući idealnu ženu. Druge bi se odmah nakon posla zaputile u neki od noćnih klubova, a treće bi, pak, potražile srodnu dušu preko interneta.

Kako bi potrebe i želje navedenih profila žena bile zadovoljene, skupina Britanki osmislila je mobilnu aplikaciju Dattch i u rekordnom roku poharala tržište aplikacija namijenjenih lezbijkama i biseksualkama. Svoj su proizvod sredinom ožujka predstavile na američkom summitu Lesbians Who Tech i osvojile nagradu za najbolju mobilnu aplikaciju ove kategorije, u konkurenciji s aplikacijama Brenda i Tinder.

Ono po čemu se Dattch razlikuje od konkurencije jest sadržaj posebno kreiran prema potrebama lezbijki i biseksualki. "Shvatili smo da djevojkama i ženama često treba asistencija kod upoznavanja drugih žena. Dečki će vidjeti fotografiju, poslati poruku i čekati što će se dogoditi. S druge strane, djevojke će pogledati fotografiju nekoliko puta i tek se onda odlučiti na slanje poruke", kazala je izvršna direktorica i osnivačica aplikacije, Robyn Exton.

Nemaštovitost korisnica probudila kreativnost

Kad je aplikacija pokrenuta, sastojala se tek od velikih fotografija i kratkog informativnog teksta o korisnici. "Uleti" korisnica bili su očajni, kaže Exton. "Njihova je komunikacija bila grozna. 'Upadale' su jedne drugima s izjavama poput: 'Baš si lijepa' ili 'Imaš lijepe oči', i slično. Kome je takvo nešto zanimljivo?", ispričala je Exon i dodala da ih je nemaštovitost korisnica motivirala na promjene.

Dattch se pomalo poslužio konceptom Pinteresta i omogućio svojim korisnicama da kreiraju svoj osobni virtualni prostor u kojem će se na najbolji mogući način moći opisati i s drugim korisnicama podijeliti detalje iz svakodnevnog života, misli, osjećaje, želje... "Tako odmah dobijete širu sliku osobe koju želie upoznati", objašnjava Exon. Kaže i kako su zajamčili sigurnost svih korisnica kako ne bi došlo do otvaranja lažnih profila ili možebitnih negativnih posljedica nakon dopisivanja, na način da se njihovi profili automatski povezuju s Facebookom.

"Nova će korisnica moći otvoriti svoj profil tek nakon što najprije odobri svoj račun na Facebooku. Tako ćemo se uvjeriti da se zaista radi o njoj", ukazuje Exon. Izgleda da se ovakav način funkcioniranja sviđa i samim korisnicama koje imaju samo riječi hvale za aplikaciju. Dattch se trenutno može preuzeti samo na Appleovim proizvodima, u UK-u i SAD-u. No, Exon najavljuje skorašnje pokretanje Andorid verzije i širenje usluge na cijeli svijet.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.