Foto: Wikimedia Commons/Jgro888

Uz brojna lica koja su zasjala na ovogodišnjoj medijskoj nagradi GLAAD, našlo se i slavno ime iz svijeta mode, Naomi Campbell. Crna pantera, kako ju mnogi nazivaju, pohvalila je rad svojih trans kolegica i podržala raznolikost u ovoj industriji.

"Pozdravljam još veću raznolikost u svijetu mode te trans modele poput Lee T i Carmen Carrere. LGBT kultura i moda oduvijek su išle zajedno i nastavljaju se dalje međusobno razvijati", poručila je Campbell.

Svečanu večer obilježile su brojne trans osobe iz svijeta kulture, mode i showbiza. Jedna od njih je i glumica Laverne Cox koja je osvojila nagradu Stephen F. Kolzak Award za autane LGBT osobe koje su na poseban način doprinijele vidljivosti ove društvene skupine. Među gostima su se još našli model Carmen Carrera i Chaz Bono.

Kako bi transrodne i transseksualne osobe dobile još veću medijsku pažnju i pozornost društva, pobrinuo se slavni njujorški lanac luksuznih robnih kuća Barneys koji je pokrenuo novu kampanju naziva "Braća, sestre, sinovi i kćeri". U kampanju je uključeno 17 modela od kojih su neki transrodni, a neki rodno neutralni. Sav prihod od kampanje Barneys će donirati LGBT organizacijama.

"Kampanja ima za cilj prikazati sve poraze i uspjehe s kojima se trans osobe susreću. Barneys New York ponosan je na podršku koju daje trans zajednici, a na ovaj način želi još snažnije doprinijeti vidljivosti ovih osoba", priopćili su iz lanca robnih kuća.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.