Foto: Wikimedia Commons/Seeteufel

U svijetu dvoranskog plesa došlo je do spora zbog prijedloga kojim bi se moglo spriječiti da se istospolni partneri natječu protiv mješovitih parova, javlja BBC, a prenosi HRT.

Britansko vijeće za ples će, prema izvještajima, razmotriti promjenu pravila kojom bi se plesn par definirao kao “jedan muškarac i jedna žena, ako nije drukčije određeno”. Vijeće je demantiralo najave da će zabraniti plesna natjecanja istospolnih plesnih parova, no “želi srediti tu situaciju”. Naime, jedan plesač je optužio Vijeće da dopušta diskriminaciju.

Predsjednik Vijeća, Bryan Allen, pojasnio je da do spora došlo nakon pritužbi nekih mješovitih plesnih parova da su bili u nepovoljnijem položaju na natjecanjima protiv muških plesnih parova koji su fizički snažniji.

Objasnio je da cilj prijedloga omogućiti organizatorima natjecanje samo mješovitih parova ako to žele, a ne spriječiti natjecanja istospolnih parova.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.