Legendarna britanska komičarka Jennifer Saunders napokon je i službeno potvrdila ono što se čeka već godinama –film Absolutely Fabulous trebao bi biti snimljen do kraja ove godine.

"Skica scenarija je gotova i ushićena sam zbog toga. Snimiti taj film moja je novogodišnja odluka, u suprotnom će to biti besmislena godina odugovlačenja", rekla je Saunders dodavši kako na tome treba još dosta raditi.

Film bi se trebao zvati Edina and Patsy, po glavnim protagonisticama koje tumače Jennifer Saunders i Joanna Lumley. Uz njih će se u filmu, dakako, pojaviti i Julia Sawalha u ulozi Edinine kćeri Saffy, June Whitfield kao Edinina mama i nezaobilazna Jane Horrocks kao Bubble, javljaju britanski mediji

Podsjetimo, serija Absolutely Fabulous nastala je iz skeča French & Saunders, Modern Mother and Daughter. Počela se prikazivati 1992. godine, a ukupno je snimljeno pet sezona i nekoliko specijala. Britanski filmski institut uvrstio ju je među 17 najboljih britanskih TV-serija svih vremena.


Skeč "Modern Mother and Daughter" iz kojeg je nastala ideja za seriju "Absolutely Fabulous"

Francuski redatelj Gabriel Aghion napisao je i režirao filmsku adaptaciju, Absolument fabuleux, koja nije bila ni približno uspješna kao original. Roseanne Barr željela je snimiti američku verziju, ali to nikad nije realizirala, no u posljednju epizodu svoje serije Roseanne uklopila je mnoge elemente Ab Faba, a u njoj čak gostuju Edina i Patsy.

Još jednu američku adaptaciju u listopadu 2008. godine najavila je TV-kuća Fox, i na njoj je trebala surađivati čak i sama Saunders, no na koncu se od ideje odustalo. Ideja o filmu već je jednom predložena kad je serija Absolutely Fabulous bila na vrhuncu popularnosti, no Saunders je to odbila.

Inače, Saunders najavljuje filmsku verziju Ab Faba još od 2011., no u međuvremenu su snimljene još tri epizode serije povodom 20. godišnjice, a napisala i je mjuzikl Viva Forever baziran na pjesmama Spice Girls, no nije bio osobito uspješan i prestao se prikazivati nakon šest mjeseci.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.