Image

Iako se za vrijeme života kontroverznog austrijskog političara Joerga Haidera često spominjalo kako ima homoseksualnih sklonosti, nakon što je poginuo u prometnoj nesreći pojavila se prava četa onih koji su odlučili progovoriti o "zabranjenoj ljubavi". 

Među takvima je i bliski Haiderov suradnik te stranački nasljednik, 27-godišnji Stefan Petzner, koji je austrijskim medijima otkrio detalje "posebne veze" koju je ostvario sa 52-godišnjim Haiderom. Petzner, koji je nakon Haiderove smrti imenovan predsjednikom Pokreta za budućnost Austrije, ispričao je kako je prema Haideru, kad ga je kao novinar upoznao prije pet godina, odmah osjetio "magnetsku privlačnost".

"Izgubio sam životnog partnera"
"Naša veza je bila puno više od prijateljstva. Joerga i mene je povezivalo nešto uistinu posebno. Bio je čovjek mog života", rekao je Petzner, dodajući kako je, čim je čuo za nesreću, odmah pohitao na mjesto događaja. "Izgubio sam životnog partnera", sa tugom je naveo Petzner. Rekao je i kako je Haiderova supruga Claudia bila svjesna njihove veze i nije im zbog toga prigovarala.

"Voljela ga je kao žena, a on je nju volio kao muškarac. Ja sam ga volio na potpuno drugačiji i osoban način i ona je to razumjela", tvrdi Petzner, koji je za Haiderova života obnašao dužnost njegova glasnogovornika.

Petznerova sestra, Christiane, rekla je kako je Haiderova supruga bila ponekad ljubomorna na odnos kojeg su Haider i Petzner imali: "Stefan je provodio puno vremena s Haiderom, čak i tijekom vikenda i praznika. Nikad ga nije napuštao. Ponekad je Haiderova supruga zbog toga bila i ljubomorna na njega. Stefan i Joerg bili su najbolji prijatelji. Veza između njih je bila jaka. Na svoj su se način voljeli".

Osramoćena Haiderova stranka je pokušala zabraniti emitiranje intervjua, ali u tome nisu uspjeli. Javno priznanje homoseksualne veze Petznera je stajalo stranačke fotelje. Naime, jučer je ekspresno otpušten s pozicije predsjednika Pokreta za budućnost Austrije.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.