Image

Seksualni život dviju žena može biti ekspresivan i uzbudljiv. One, prema mom istraživanju, zajedno doživljavaju brojne orgazme i vrlo ispunjavajuća iskustva.

Budući da lezbijski seks nema predefiniran scenarij "umetanja A u B" (da, žena može nabaviti dildo i "pretvarati se da je muškarac", ali to definitivno nije primaran niti prevladavajući impuls koji većina žena osjeća za druge žene, čak i ako se neke tako ponašaju), žene u takvim seksualnim odnosima svoja tijela koriste vrlo kreativno, baš kao i fantazije i značenja koja im daju dok ih provode u stvarnost. 

To ima dubok utjecaj na sve nas te na budućnost posve novog ženskog seksualnog izričaja – bez obzira je li žena u heteroseksualnoj ili lezbijskoj vezi.

Evo nekih elementarnih činjenica: jedna od značajnih razlika u odnosu na heteroseksualni odnos jest ta da seks nije gotov kad jedna od partnerica doživi orgazam, budući da većina žena ne smatra kako vrhunac označava kraj njihove seksualne uzbuđenosti. Veći broj orgazama i njihovu veću učestalost u lezbijskim seksualnim odnosima primijetili su brojni istraživači, još od Kinseya naovamo. Lezbijski seks često traje duže i uključuje više senzualne stimulacije cijelog tijela. Stimulacija klitorisa koja dovodi do orgazma standardna je i normalna. Ali kako to žene rade? Je li to erotično?

Slijede izravna svjedočanstva žena koje su sudjelovale u mom istraživanju.

"Sa ženom tome nema kraja, a s orgazmom seks ne završava – to je poput kruga, traje i traje. Grlimo se, dugo se ljubimo i mazimo, zatim dodirujemo rukama i jezicima ili drugim dijelovima tijela..."

"Ponekad mislim da bih mogla prijeći ravno s dubokih poljubaca na stimulaciju klitorisa – to ovisi o mojoj "spremnosti". Također volim da me ljubavnica jezikom i rukama dodiruje po cijelom tijelu, naročito po guzi i donjem dijelu trbuha. Do orgazma me dovodi nježno lupkanje jezikom po klitorisu, snažno sisanje ili prelaženje prstom preko područja odmah iznad klitorisa... različiti načini svaki put imaju drugačiji rezultat. Ja sam stidljiva, pa mi je nekako lakše početi odjevena dok mi se ne "podigne raspoloženje". Ako se prerano razodjenem, katkad brinem o tome kako izgledam gola."

"Uvijek ima mnogo dodirivanja i nježnosti, ljubljenja po čitavom tijelu. Zatim slijedi oralni seks, a ponekad se malo odmaramo i krećemo ispočetka."

"Žene s kojima sam bila su me ljubile i ja sam ljubila njih, nježno smo se dodirivale. Od same blizine njihovih toplih tijela ja se odmah "zapalim". Jedna žena mi je lagano sjela u krilo okrenuta leđima i vrlo nježno i polagano prstima istraživala moje najintimnije dijelove, od čega sam ja njoj poželjela učiniti isto. U svima njima sam beskrajno uživala i nadam se da će žene ubuduće aktivnije sudjelovati u mom životu. Susrećem ih na lezbijskim druženjima i u klubovima, tako mogu pronaći ženu s kakvom želim voditi ljubav."

Ove priče stvarnih žena razlikuju se od uvriježene slike "lezbijske seksualnosti" kakva nam se servira u magazinima, na televiziji i filmu, gdje žene nose izazovno donje rublje i najčešće se samo "zagrijavaju" kako bi se "pripremile za muškarca". To, kako iz ovih nekoliko primjera vidimo, nije slučaj. Iako neke žene vole penetraciju, njihov međusobni seks ih iznimno zadovoljava.

Prema mom istraživanju, žene uživaju u vrlo različitoj vrsti seksualnosti od one kakvu propagiraju lažni stereotipi, da "svaka žena želi penis". Primjerice, žene s drugim ženama češće doživljavaju orgazme no žene s muškarcima, češće se stimulira klitoris, a postoje i svi mogući kreativni oblici stimulacije koji ih dovode do vrhunca.

Lezbijska seksualnost je zanimljiva jer otvara posve novi svijet mogućnosti između žena. Također omogućava stvaranje vlastitog scenarija i aktivnosti jer nema "zadanog puta" (umetanja A u B), pa su stoga žene posve slobodne u kreaciji i pronalaženju vlastitih načina koji će im pružiti užitak.

Sljedećeg tjedna pročitajte više o tome kako žene doživljavaju i opisuju međusobne odnose. Općenito govoreći, razumijevanje takve seksualnosti može uvelike pomoći svim ženama, pa čak i muškarcima, na putu "redizajniranja" seksualnih mogućnosti i oblikovanja seksualnih izričaja budućnosti.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.