Image

To je to! Ovo je jutro koje će biti zapamćeno u analima svih anala!

Dan u kojem počinjem potragu za odgovorom koji će promijeniti svijet. Sveti Gral svih odgovora! Jebeš smisao života, alkemiju, posjete izvanzemaljaca, lijekove za rak. Pitanje svih pitanja je: kako do seksa (ili kako da prosječna lezba pronađe ženu)? Iskočim iz kreveta, stanem u pepeljaru na podu, spotaknem se i padnem na svoju mačku koja me bijesno ogrebe i pobjegne pod krevet. Ma zar moja vlastita mačka, i to baš danas? U zrcalu ugledam krvave tragove na vratu, podsjete me na nokte jedne davne ljubavi, zaključujem da je to baš seksi i krećem. Ne, neću gubiti vrijeme ni na kuhanje kave. Ovaj se temeljni problem mojega postojanja mora riješiti što je moguće prije.

Uvjerena sam da ne bi trebalo biti teško. Zadnji put kad sam provjeravala portale za upoznavanje, pronašla sam između 30.000 i 50.000 lezbijki samo iz moga grada, punoljetnih, u reproduktivnoj dobi. Iznimno složenim matematičkim operacijama moj je briljantan um, nakon jednoga dana meditacije i gladovanja došao do sigurno točne brojke od 3000 vrlo raspisanih jedinki te endemske vrste, domesticus vulgaris lesbć.

Smatram da bih razgovorom s 200-300 njih mogla doći do te jedinstvene spoznaje. Dakle, kao prvo, utvrditi sklonost. Drugo, saznati način. Treće, obraditi podatke.

Iako je jutro još obavijeno mrakom, jasno vidim put kojim trebam ići. Sve se u tom trenutku čini baš kako treba i svjetiljka se moje ideje puni i raste pokraj moje glave, dok u jednom trenutku ne postane velika sjajna kugla koja me zaslijepi.
Kasnije se ispostavilo da je to bio Volvo 440F, srećom bez šlepe. Nije me jako udario i asfalt nije bio baš toliko tvrd. Na tren potiskujem snažnu, nerazumnu antipatiju prema svemu švedskome i zahvaljujem Bogu što je to bio Volvo a ne tamić. Sedam šavova na mojem lijevom ramenu lijepo će izgledati kad zarastu, lice mi je cijelo i ja želim izaći iz bolnice. Zovem sestru okrenutu mi leđima. Ona prilazi i shvatim da je sve to Božja providnost i da je tu početak moje potrage.

– Sestro, jeste li vi lezba? Ja sam odlučila provesti istraživanje o načinu na koji lezbe pronalaze partnerice, biste li mi htjeli reći kako vi to radite?

Sestra okrene glavu.
– Doktore, morat ćemo ponoviti snimanje glave!
Starčić proviri kroz vrata.
– U redu, naručite.

Nezadovoljna sam, ali to nije razlog za odustajanje. Zbrišem na brzinu iz bolnice i nastavim svoju potragu. U prvom kafiću nailazim na djevojku za koju na prvi pogled zaključujem da će sudjelovati i priđem bez oklijevanja.
Najdostojanstvenije u sljedećem trenutku ustanem s poda i izađem van. Lijevi mi obraz bridi, ali bar me više ne boli rame. Pomislim, ma koji se ono idiot smijao na izjavu da ženski udarac ne boli? Neki srednjevjekovni vitez? Pa kad je peder bio u oklopu. Osjećam se bolje i nastavljam. Oko podneva i poslije pet šamara zaključujem da bi možda bilo mudro promijeniti taktiku. Ova zadnja je, srećom, bila ljevoruka i tako mi lice bridi ravnomjerno. To mora da je test moje izdržljivosti, mislim si, jer ne može svatko biti dostojan pronalaska takvog odgovora.

Nakon desetak dana bilanca mojega istraživanja je i dalje nula, 7-8 teških mamurluka, deset strašnih glavobolja i jedno ponovljeno šivanje ramena. Ali zato ima puno mjesta u gradu na kojima se ne smijem pojavljivati nekoliko godina.
Sve je manje mjesta za traženje i odlučujem krenuti u manje noćne klubove. Stojim uza zid, čvrsto držim svoje peto pivo znajući da će mi baš ono vratiti početnički zanos. Pokraj mene stoji obična, neobično odjevena žena. Preveliki kaput, oko vrata 10-15 metara šala, a na maloj glavi neproporcionalno velika kapa. Kao da ispod nje drži mačku prosječne veličine koja spava sklupčana, a žena sporo miče glavu da ova ne ispadne. I uporno gleda u mene pogledom koji kao da pita, koji ti kurac tu radiš?
Ignoriram ga neko vrijeme, ali ona je uporna.

– Ja pišem i radim jedno istraživanje o lezbijkama i načinu na koji pronalaze partnerice. Htjela bih popričati s njih nekoliko o tome i možda dobiti uzorak koji je pravilo, odgovaram joj.

Naravno da joj neću reći svoj pravi motiv. čekaj, pa to je... ma nema veze.

– U redu. Koliko je dovoljno?

– Pa tri, recimo.

Ona potvrdno klimne i ode

U redu, pomislim ja i zaključim da ću morati uzeti i šesto pivo, kad eto je natrag u pratnji dvije djevojke. Jedna taman toliko podsjeća na dečka da je to čini seksi, ali druga je bomba. čvrstu četvorku drži samo tanka majica, prekratka minica na predugim nogama u savršenim crnim čizmama tankih visokih peta. Odjednom mi je ozbiljno loše i izbjegavam gledati u nju i namjerno čvrsto zadržavam pogled na Običnoj. Zamišljam macu kako prede pod njezinom kapom i bi mi lakše. Obična kaže kako će one sudjelovati.

– Ali pod uvjetom da je anonimno, nadoveže se frajerčić (kojega ćemo zvati gospođica F).

– Ha? Da, dobro, s izrazom dosade na licu otpovrne mi Bomba (zvat ćemo je gospođica B).

Budući da im je već dosadno, krećemo do mog stana. Trudim se hodati ispred njih i ne gledati u B. i brzo stižemo. Smjestimo se za stol i krenem.

– Dakle, prije svega, jeste li lezbe?

– Jesmo. (napokon bez šamara)

– Imate li stalnu vezu?

– Ne.

– Imate li, po vašemu mišljenju, zadovoljavajuć seksualni život?

– Da. (sve tri)

– Prilazite li ženama samo zbog seksa?

– Da. (dva odgovora)

– Na koji način prepoznajete kojoj se tako može prići?

– Ja pitam svaku koja mi se svidi. Svejedno mi je jel' lezba il' nije ako da, odgovori Gospođica F.

– Pa postoje sigurno neki kriteriji po kojima biraš?

– Pa naravno. Evo ovdje bi prvo prišla njoj (pokazuje na B), a onda vama dvjema.

Pomislim kako bi se u toj izjavi mogao naći kompliment, ako se jako potrudim. Gospođica F. je zadovoljna svojim odgovorima, raširi se u svom naslonjaču, prebaci nogu preko noge. Košulja joj, zategnuta preko grudi, stvara prorez ispod desne sise i zaključujem da je lijepa, ali u usporedbi s gospođicom B i njezinom četvorkom je prosječna.

– Ako mi se baš neka posebno svidi, a ne želi imati posla s lezbama, odglumim da sam muško, kaže Gospođica F.

– I to ti prođe?

– O, da.

– Pa kad tad mora vidjeti da si žensko.

– Naravno, ali dotad me već moli za još.

Samozadovoljno se smješka i gleda u mene. Spustim pogled, zapisujem i mislim kako pretjeruje. Obratim se gospođici B i odlučna da budem profesionalna, prestajem joj gledati u sise i spustim pogled na njezine noge.

– Na koji način ti prepoznaješ kome prići?
Postavljam to pitanje i sama se sebi smijem od pomisli da bi ta žena morala prići nekome. Vjerojatno se njezini razgovori na tu temu svode na "ne" i "može".

– Oh, ja jednostavno kažem da se nisam nikad seksala sa ženom i da bi to jako voljela probati. Ponekad to kažem i pred muškarcima pa mi oni dovedu.

– Dogodi li se da naletiš na str8 ženu koja to ne želi?

– Naravno, ali ja ih nagovorim.

– Nagovoriš?!

– Pa ja lako svršim, dovoljno je da uđeš u mene prstom i ja sam gotova. Nagovorim ih da to učine i svaka mi udovolji. Svejedno mi je poslije hoće li htjeti još.

Sagne se da ugasi cigaretu, njezine se grudi naslone na njezina koljena. Vjerojatno joj je hladno jer su joj bradavice istaknute kad se vrati u naslonjač. U strahu da ne počnem napadno buljiti skrećem pogled na gospođicu F kojoj se u rastezanju podigne rub košulje i otkrije zavidno čvrst trbuh. Sad mi je stvarno loše i skrećem pogled na kapu Obične. Zamišljam macu koja prede. Ne pomaže mi. Zamišljam svoju mačku koja me dočekuje narogušena od onog dana. U redu, bolje mi je. Nastavljam s Običnom.

– A ti?

– Ja čekam, odgovori.

– čekaš da ti netko priđe, ili...?

– Ne, odmahne glavom. Ja čekam.

– Samo ti čekaj, uplete se gospođica F, evo, samo što nije došla tvoja princeza na bijelom konju.

Ja ostajem bez pitanja. Što još pitati na sve to? Koga čeka i kako na pitanje o zadovoljstvu seksualnim životom mogu dobiti tri odgovora? Računa li se u to i apstinencija? Jer ako je tako, ja sam i više nego zadovoljna.

Gospođica F ustane i pogleda gospođicu B.

– Još je rano, a moj stan je tu blizu, jesi za?

Gospođica B blene u nju kao da je prvi put vidi, cvrkutavo pristane i odskakuće niz hodnik.

To mi vrati nadu da je moj odgovor nad odgovorima blizu i samo se trebam bolje usredotočiti. Posve zaboravljam na Običnu i pospremam čaše sa stola. Odjednom je pogledam i poželim nešto reći, ali što?

– Moram ti se zahvaliti, zaista si mi puno pomogla kod ovog istraživanja.

Ona  me ovaj put niti sluša, niti gleda. Spretno skine onaj pregolemi kaput, šal i kapu. Ispod kape nije mačka, već crna kovrčava duga kosa. Prospe se do struka njezina prelijepog tijela i pitam se jesam li ikad upoznala ženu koja skriva lijepo tijelo. U tom trenutku nije više obična, već zaista prelijepa.

– čekam, ponovi ona pogledavši me u oči.

– Draga molim te, čekaj negdje drugdje. Ja zaista moram sve ovo zapisati.

Skupim kaput, šal i kapu i izguram je iz stana.

– Imaš li novaca za autobus ili taksi?

Klimne i ode. Još joj se jednom zahvalim. Sad se napokon mogu baciti na istraživanje o odgovoru svih odgovora: kako do seksa?


 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.