cheatingU vezi ste s najmanje šest mjeseci ili već živite zajedno. Stoga vrlo vjerojatno već poznajete neke njezine navike, dnevne rituale i promjene raspoloženja. Kad je riječ o nevjeri, ono što je u jednoj vezi znak za uzbunu, u drugoj može biti potpuno bezopasno ponašanje. Ako ste uvjerene da vas cura vara i instinkt vam govori da je to tako, postavite joj pitanja koja vas muče i zamolite je da ih detaljno argumentira. Cure koje varaju obično imaju izraz krivnje na licu; šalju vibru da nešto ne valja. Nastoje izbjeći duboke razgovore, sve drže na distanci i ne žele dijeliti svoj život s partnericom.

Premda, mnogi navedeni simptomi uopće ne moraju značiti da vas vara.

Možda ona jednostavno nije zadovoljna samom sobom, vašom vezom ili vama samima, a moguće je i da je u "krizi srednjih godina", ovisno o njezinoj dobi. Nepobitna je činjenica da u dužim vezama, bez obzira na spol partnera, strast s godinama jenjava te da nam svima, uvijek i stalno, prijeti sivo čudovište koje zovemo rutinom. Rješenje često nije jednostavno, baš kao što i razlozi kriza u vezama mogu biti iznimno složeni i specifični za svaki pojedini odnos.

Donosimo vam neke od najčešćih znakova koji bi mogli pomoći u otkrivanju nevjere. Oni, ponavljamo, ne moraju uopće značiti da je posrijedi nevjera, ali valja obratiti pozornost na njih.

1. Promjene u stavu i ponašanju
Odjednom je opterećena svojim izgledom, kako će se obući, koje tenisice/cipele idu uz nove traperice itd. Kupuje novu odjeću, češće ide frizeru, a kilogrami je muče više no ikad.

2. Manjak intime
Ako ste prije znale jedna s drugom dijeliti sve što vam se u životu događa i odjednom toga više nema te se ona uzruja čim je upitate nešto intimnije, to vjerojatno znači da se emotivno i psihički udaljila od vas. Sva je nekako hladna i uopće ne pokazuje interes za zajedničkim aktivnostima.

3. Tajnovitost
Prestala je dijeliti svakodnevicu s vama. Izbjegava vas i želi izlaziti sama te je iznimno uzbuđena oko mjesta na koje izlazi i ne želi vam reći konkretne detalje kamo ide, s kim i koliko će ostati vani. Ovi su simptomi znak za uzbunu.

4. Prestala se svađati i raspravljati
Nekad se znala zaista posvađati s vama jer ste htjeli ostati doma pred telkom, a njoj se baš ide van. Sada je, pak, potpuno ok s tim i ne zamara se je li ide sama van ili s vama. Znala je prije reagirati na svaki vaš pokret i ponašanje, ali sada te sitnice više nisu bitne i svejedno joj je što radite.

5. Prigovara
Iako joj sitnice koje su joj prije smetale više nisu bitne, počinje primjećivati nedostatke na vama i odjednom joj smetaju vaše navike. Lijeni ste, dosadni, trebali biste se više brinuti za sebe, više izlaziti i tako dalje. Što god da napravite za nju neće biti dovoljno dobro.

6. Visi na mobitelu i internetu
Kad razgovara na mobitel stiša ton ili šapuće i odmah poklopi slušalicu kad vi uđete u sobu. Neobično dugo vremena provodi na Internetu i ostaje dugo budna. SMS-ovi joj stižu non-stop i ne dijeli njihov sadržaj s vama, kao što je to ranije znala činiti. Red alert.

7. Stalno kasni
Nikad prije nije kasnila, ali sad se vraća doma sve kasnije i kasnije. Isprika je posao jer je bila prezatrpana i morala je dovršiti stvari u uredu. Također, kaže da ide u šoping i dođe kući četiri sata kasnije od dogovorenog.

Unatoč tome hoće li vaša veza na koncu opstati ili ne, uvijek je mudro napraviti prvi korak i pokušati (mirno!) porazgovarati, a ako ste vi ona koja sumnja u nevjeru, prije toga se pokušajte pripremiti na najgori mogući ishod. Iako vam to vjerojatno ne zvuči optimistično, ako se dogodi ono čega se bojite, bar ćete prije krenuti dalje sa životom, a to je daleko bolje nego živjeti iluziju.

(Ilustracija: practicalpickup.com)

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.