ashling_drewNatalie Drew i Ashling Phillips su u Birminghamu otvorile kliniku za umjetnu oplodnju, i to samo za istospolne obitelji.

Međutim, Gay Family Web Fertility Centre, kako su je nazvale, razljutio je lokalne kršćane koji tvrde kako je one time "diskriminiraju heteroseksualce" te da su "djeca koju odgajaju gej parovi zakinuta".

Međutim, Home Office potvrdio je kako je njihov posao legalan, sve dok ne odbiju pružiti uslugu heteroseksualnim klijentima.

"Zakon je vrlo jasan: usluga se ne može je odbiti nekome na temelju seksualne orijentacije, ali u ovom slučaju one se mogu reklamirati kao klinika za umjetnu oplodnju namijenjena istospolnim parovima", izjavio je glasnogovornik za Daily Mail.

"Međutim, dođe li im heteroseksualan par, ne smiju ih odbiti", dodao je.

"Mnoge su nam lezbijke pričale o svojim lošim iskustvima u konvencionalnim klinikama. Većina obrazaca koje tamo moraju popunjavati sadrži polje za unos imena supruga. Jedna žena nam je čak rekla kako su je uvjeravali da nema problema s plodnošću, iako to nije bilo točno. Većina liječnika nastoje biti 'napredni', no još uvijek ne tretiraju partnerice trudnih žena kao ravnopravne, zbog čega se one osjećaju izostavljene iz procesa", rekla je Drew.

"Mnogi su parovi potrošili tisuće i tisuće funta bez ikakvih rezultata", dodala je. "Mi želimo biti svojevrsne posrednice tako da u našoj klinici parovi mogu upoznati potencijalne donatore i dogovoriti se s njima. Također želimo poštedjeti lezbijke objašnjavanja da su to što jesu i da koriste sjeme donatora kako bi zatrudnjele."

(Foto: NTI)

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.