movingU gej krugovima, lezbijke su (nažalost) poznate po vrlo brzom zajedničkom useljavanju, a mnoge zaborave da preuranjeni zajednički život može uništiti potencijalno dobru vezu. Početni zanos i euforija lako mogu dovesti do propasti veze jer žene zaljubljene do ušiju, pogotovo one koje nemaju iskustvo života pod istim krovom s partnericom, lako mogu previdjeti sve potencijalne zamke takvog suživota. Kad na nos nabijemo ružičaste naočale, sve nam je super i s objektom svoje žudnje želimo provoditi svaku minutu slobodnog vremena.

Ipak, neminovno je da će vam s vremenom neke karakteristike vaše Drage početi ići na živce, a u ružičastoj fazi ih uopće niste primjećivale. Zato je, koliko god mislile i osjećale da je baš ona Prava, prije velikih odluka mudrije pričekati da se strasti malo ohlade. Sve smo vidjele i svjedočile mnogim razorenim lezbijskim domovima, neke su od nas i same to doživjele, a zašto? Jer su cure malo prenaglile, a među njima ima i priličan broj onih koje bar četiri puta godišnje upoznaju ljubav svog života i već na trećem dejtu prave opširne planove o tome kako će provesti sljedećih 55 godina i kako će im se zvati djeca. I kućni ljubimci.

Ako, unatoč svemu, odbijate poslušati razum, barem uzmite u obzir pet faktora koji nisu razlog za zajedničko useljenje.

Financije
Novac može biti najprivlačniji razlog za useljenje. Uostalom, tko ne bi htio uštedjeti na budžetu i dijeliti stan s nekim? Zato postoje cimeri. Nađi ih. Novac je inače jedan od najčešćih uzroka svađe svih parova, ne samo lezbijskih.

Trebaš krov nad glavom
Tražiš novi krov nad glavom jer te bivša izbacila iz zajedničkog stana. Izgubila si curu, stan i posao. To su karte na koje igraš kako bi se pokušala useliti s novom partnericom, a ona nema srca odbiti te. Zvuči prilično okrutno i podlo, zar ne?
Mnoge koje usele iz ovih razloga danas su si bivše. Iako im se u početku činilo da useljavaju iz logičnih i pravih razloga, sad im je žao. Na koncu se zapitajte, biste li useljavale skupa da situacija nije bila takva?

"Ionako smo stalno zajedno"
Kad upoznaš novu ljubav, prirodno je da želiš s njom provesti svaku sekundu. Seks je nevjerojatan i obožavaš se jutrima buditi pokraj nje. Ali hej - ovdje je riječ o zaljubljenosti i strastima koje su najviše izražene u početku veze.
Pomišljate li na zajedničko useljenje, razmislite prvo ima li vaša veza čvrste temelje koji bi ovu strast održali i nakon početne faze zaljubljenosti.
Bad news: nakon nekog vremena nećete se seksati ni približno toliko kao sad, zato uzmite u obzir njezinu osobnost, navike i slično. Kao i imate li o čemu razgovarati kad niste među plahtama i koliko vam je objema važno vlastito (samostalno) vrijeme i prostor.

Pritisak partnerice
Ovo je definitivno najgori razlog za useljenje. Ako nisi spremna na tako veliki korak i obavezu, zajedničko useljenje nikako ti neće pomoći u tome. Ona te može prisiljavati, optuživati da nisi zaljubljena u nju, ali sve dok ti sama ne budeš spremna na taj korak, nemojte useljavati. Uostalom, recite iskreno – što mislite o heteroseksualnim curama koje svoje dečke ucjenjuju trudnoćom? E, pa ovo vam je jako slično i točka.
Dakle, u redu je ako imaš problema s vezanjem za drugu osobu, još uvijek misliš na bivšu ili pak nisi sigurna da je ona ta s kojom trebaš živjeti pod istim krovom. Sve su to opravdani argumenti za neuseljavanje.

Želite se non-stop družiti
Što? To nije dovoljan razlog za selidbu? Ne mora nužno biti. Sve ovisi o razlogu zbog kojega želiš stalno biti s njom. Možda joj ne vjeruješ da se neće viđati s bivšom i zato je želiš brže bolje zadržati za sebe i imati je na oku?
Ili vas pretvaraš u ‘MI’ i uopće ne uzimaš u obzir da ste vi individue koje trebaju poštivati jedna drugu i odvojene krugove prijatelja u kojima se krećete. Također, postoji mogućnost da vam useljavanje služi za popunjavanje praznina u životima. To je itekako moguće ako ste nedavno odlepršale iz roditeljskoga gnijezda i mamine kuhinje, a sad vam fali "netko u kući".

Za uspješnu vezu temeljna je ravnoteža i poštivanje partneričine neovisnosti. Potraga za tom ravnotežom može potrajati, a useliti prije nego što se ona postigne mogla bi biti katastrofalna pogreška.

(Ilustracija: clipartheaven.com)

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.