NYZa sve one koje se spremaju na put ili čak preseljenje u daleku Ameriku, donosimo vam gradove koji se nalaze na popisu najugodnijih za život svake lezbijke.

Odlučite li pak otputovati ili se trajno nastaniti u nekoj europskoj zemlji, najsigurniji je odlazak u Amsterdam, London, Stockholm, Kopenhagen ili Berlin.

1. Northampton, Massachusetts
Northampton

Magazin National Enquirer je 1992. godine proglasio Northampton najboljim mjestom u SAD-u za život lezbijki i preimenovao ga u "Američki lezbograd."
Northampton je oduvijek bio idilično mjesto za život, a kako se lezbijke i gejevi u državi Massachusetts mogu i vjenčati, našao se na vrhu popisa. Bez obzira na veličinu, gradić ima velik broj sveučilišta i kulturnih znamenitosti.

2. Portland, Oregon
Portland

Ako je Northampton "lezbograd" istoka, onda je Portland isto to za zapad SAD-a. Lezbijke sele u Portland iz istog razloga zbog kojeg i to čije i heteroseksualci – grad je idealan za život.
Svojevremeno je Portland proglašen najboljim američkim gradom za šetanje i bicikliranje. Iako gej brakovi nisu dozvoljeni, gradska vlast više naginje ljevici, a glasači će i ove godine pokušati izboriti legaliziranje istospolnih brakova.
Svemu navedenom treba dodati izvrsnu glazbenu scenu i bogat izbor mjesta za noćne i dnevne izlaske.

3. San Francisco, Kalifornija
San Francisco

San Francisco je vjerojatno najgej mjesto na svijetu. Iako je poznat po gejevima i šarenim paradama, i lezbijke su ovdje našle svoje mjesto pod suncem.
Ako ste mladi, politički nastrojeni ili utjecajni u društvu, San Francisco je grad za vas. Prošećite parkom Golden Gate ili kupujte u četvrti Castro. U gradu s najboljim obiteljskim zakonom i pravima djece, San Francisco je idealno mjesto za zasnivanje obitelji.

4. New York, New York
New York

Najveći grad na svijetu prava je meka za lezbijke. Brooklynska četvrt Park Slope je glavno okupljalište njujorških lezbijki, u kojem se ostvaruju Sapfini snovi.
Velika jabuka nudi ponešto za svaku lezbijku, bez obzira na dob i interese. Obavezno valja posjetiti legendarni bar Rubyfruit, jedan od najstarijih newyorških lezbijskih barova Henrietta Hudson kao i četvrt Soho.
Želite li posjetiti kolijevku gej prava i mjesto Stonewallske pobune ili doživjeti glazbenu scenu Riot GRRL , New York je mjesto za vas!

5. Atlanta, Georgia
Atlanta

Atlanta je glavni queer grad juga SAD-a i najraznovrsniji američki grad. Ako imate želju zaplesati u lezbijskom baru onda je pravo mjesto za vas My Sister's Room. Za one koje više vole provesti ležerno poslijepodne uz šalicu čaja ili kave, neka se zapute u knjižaru Outwrite.
U tom gradu održava se najveća parada ponosa u zemlji, a osim toga tu su i gej filmski festivali i mnogi drugi kulturni događaji. Zbog svega navedenoga Atlanta se popularno naziva "Hotlanta".

(Foto: gauravpandey.com)

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.