fifaSvjetsko prvenstvo u nogometu za žene polako se primiče kraju. Neke od vas vjerojatno prate svaku utakmicu, paralelno gledaju teletekst, drže listić kladionice u ruci i čekaju da na teren istrči njihova omiljena reprezentacija. Na SP u Njemačkoj stiglo je 16 reprezentacija: Njemačka, Kanada, Nigerija, Francuska, Japan, Meksiko, Novi Zeland, Engleska, SAD, Švedska, Kolumbija, NR Koreja, Brazil, Norveška, Australija i Ekvatorijalna Gvineja. Četiri najbolje do kraja tjedna borit će se za naslov. Amerikanke će izmjeriti snage s Francuskinjama, a Šveđanke s Japankama.

Ne planiramo analizirati svaku pojedinačnu reprezentaciju, stil igre, vještine i logiku izbornika, karijere najboljih igračica i slično. Malo smo guglale i shvatile da glasine o najgej ženskom sportu nisu lažne. Svaka od repki u prvih 11 ima barem tri deklarirane lezbijke i stoga sa sigurnošću možemo zaključiti kako se rijetko koji ekipni sport može pohvaliti tolikim brojem lezbijki i biseksualki u svojim redovima.

Kad se govori o heteroseksualkama i nogometu, jedan od stereotipa jest taj da ga prate zbog zgodnih igrača, ali moramo se složiti i da velik broj sudionica ovog prvenstva izgleda sjajno, a među njima nalazi se i velik broj lezbijki. U našoj fotogaleriji pogledajte neke koje su javno deklarirane, kao i one za koje se "šuška".

Možda vas, ako ništa drugo, neka od njih potakne da izdvojite 90 minuta i bodrite svoju ekipu.

Ne znamo kakva je situacija kod lezbijki i praćenja nogometa (sporta općenito), ali iz našeg iskustva možemo reći da je kvalitetna igra važnija od izgleda igračica. Osim toga, mnogi nogometni analitičari i sportski komentatori već sada jednoglasno zaključuju da je ovo jedno od najboljih i najneizvjesnijih svjetskih nogometnih prvenstava u povijesti FIFA-e, a mišljenje dijele i kod glasanja za najbolju reprezentaciju i igračice.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.