pticeNovo orintološko istraživanje pokazuje da su istospolni parovi životinja jednako privrženi i zaljubljeni kao i oni suprotnog spola.

Kako prenosi portal PinkPaper, znanstvenici su nakon promatranja istospolnog para zebrastih zeba u Kaliforniji zaključili da se proces zavođenja odvija kao i kod heteroseksualnih parova iste vrste.

Zajedno su gradili gnijezdo, međusobno si pjevali i pozdravljali se kljunovima (tzv. ptičji poljupci).

Ovi rezultati su još jedan primjer homoseksualnog života u životinjskom svijetu, koji ukazuje na to da veze nisu uvijek motivirane željom za reprodukcijom.

Znanstvenica Julie Elie sa Sveučilišta California Berkley je izjavila za BBC da je istraživanje pokazalo kako “veze kod životinja mogu biti složenije od jednostavne oplodnje između mužjaka i ženki.”

“Uparivanje kod monogamnih vrsta predstavlja kooperativno partnerstvo koje može pomoći pri preživljavanju”, kaže dr. Elie. “Pronalazak partnera, neovisno o spolu, mogao bi postati prioritet”, zaključila je.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.