Prije nešto više od dvadeset godina, majka manekenke Josephine Skriver dala je u Danskoj oglas u gej magazinu tražeći muškog partnera s kojim bi zasnovala obitelj.

Danas je 21-godišnja Josephine Skriver jedna od najpoznatijih manekenki na svijetu, poznata po kampanjama i revijama za Gucci i Victoria's Secret, a nedavno je imenovana i ambasadoricom Vijeća obiteljske jednakosti za projekt Outspoken Generation kojem je cilj podići svijest o LGBT obiteljima.

U intervjuu za časopis i-D poručila je kako se nada "da će ideja obitelji značiti više od tradicionalnog heteroseksualnog para, s dvoje djece i kućom s bijelom ogradom". Za nju, obitelj je "skupina ljudi koju veže ljubav". Javno je progovorila o svom sretnom odrastanju unutar LGBT obitelji koje nije smatrala nešto različitim od ostalih iskustava jer je imala roditelje koji su voljeli i koji su se za nju i njezinog brata žrtvovali.

Drži da se o LGBT obiteljima dovoljno ne govori u medijima, a kada se govori, uglavnom se to radi s naporom da se ostane "politički korektan".

"Ako bi se LGBT obitelji predstavile u kakvom normalnom okruženju, u kojem se vidi da članovi prolaze kroz ista iskustva kao i članovi ostalih obitelji, bez stereotipa, to bi nam najviše pomoglo u ostvarivanju napretku.", smatra Skriver.

Iskustvo odrastanja ju je naučilo da" ljubav ne prosuđuje, ne diskriminira i ne mrzi" iako priznaje da je vjerojatno bilo jednostavnije odrastati u Danskoj, poznatoj po liberalnom odnosu spram LGBT manjine.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.