Foto: Facebook/Nova 100

Coming out australskog plivača Iana Thorpea (31) tijekom televizijskog intervjua skoro je jednoglasno dočekan kao gesta osobnog oslobođenja, iako sama vijest i nije bila toliko iznenađujuća.

Nadalje, niz je komentatora istaknulo kako će se njegov potez pozitivno odraziti na čitav svijet sporta te kako će ohrabriti i osnažiti mlade diljem svijeta. No dva tjedna nakon iščekivanog intervjua s Michaelom Parkinsonom, otkrilo se i da iza dogovorenog intervjua stoji i lukrativni dogovor za plivača.

Kako otkriva Sydney Morning Herald, Thorpe je navodno primio 550.000 australskih dolara za intervju (oko 380.000 eura), a sumu je ugovorio njegov agent James Erskine, koji je također agent i novinara Michaela Parkinsona.

Ian Thorpe je, dobro je poznato, u posljednje vrijeme, imao i financijskih problema, a mučio se i s depresijom. Post festum, otkriva se da Thorpe još na vrhuncu slave, tijekom Olimpijskih igara u Sydneyu 2000., htio obznantiti svoju homoseksualnost, no bojao se gubitka podrške sponzora. Još je 2011. u njegovoj autobigrafiji "This is me" stajalo da voli žene i da želi djecu.

Iako Thorpeu sada predviđaju ne samo novu medijsku pozornost, već i poboljšanje imidža, novootkriveni lukrativni aspekt njegova coming outa nije baš naišao na tako unisono pozitivne rekacije.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.