Foto: 360.ch

Talijanski tjednik Visto koji prati živote slavnih ovog je tjedna postao meta niza kritika nakon što je objavio prilog naslovljen "Le migliori barzellette gay" (Najbolje gej šale).

 Kao ilustraciju, možda je najuputnije navesti sadržaj šale na naslovnici, predstavljene u formi stripa.  Jedan muškarac govori drugom "Želiš li se igrati skrivača?" na što mu ovaj odgovara "Okej, ako me nađeš, možeš me silovati. Ako me ne nađeš, bit ću u ormaru".

Časopis ima visoku tiražu od 350.000 primjeraka, a od njegova pojavljivanja na kioscima pojavile su se dvije peticije na stranici Change.org u kojima se traži povlačenje aktualnog broja.
Glavni urednik časopisa, Roberto Alessi , je za dnevni list La Stampa izjavio da objava priloga nema nikakve veze s redakcijom, mada to objašnjenje nije posve umirilo aktiviste.

Naime, aktivist Andrea Maccarrone u priopćenju navodi da pozdravlja isprike glavnog urednika, no da mu je čudno da glavna i odgovorna osoba nije u tijeku sa sadržajem publikacije. Smatra je da je objava uvreda svim LGBT osobama koje su bile žrtve zlostavljanja, nasilja i diskriminacije. Nadalje, smatra da prilog samo nastavlja s "predrasudama i stereotipima koji vraćaju Italiju u vrijeme kada su se LGBT osobe morale skrivati" te da "prenosi opasne poruke mladima u zemlji koja ima poteškoća u sastavljanju nacionalne strategije u borbi protiv homofobije i transfobije".

No zato se direktor izdavačke kuće PRS, Federico Silvestri, nije ispričao, već tvrdi da se radi o seriji priloga koja ima i seksističke šale. Ne smatra da je tema homoseksualnost u tom pogledu tabu i smatra da je nastala kontroverza posve "neopravdana".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.