Foto: Wikimedia Commons/Avril1975

Prema novoj studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, lezbijke doživljavaju više orgazama no heteroseksualne žene, dok je kod muškaraca postizanje orgazma uglavnom isto neovisno o spolnoj orijentaciji.

Prema studiji, provedenoj na uzorku samaca, lezbijke postižu orgazam u 75 posto seksualnih odnosa s partnericom dok kod heteroseksualnih žena taj postotak iznosi 62 posto. 58 posto biseksualnih žena izjavilo je da redovito postiže orgazam.  

Autori studije smatraju da je moguće objašnjenje to "što lezbijke bolje poznaju žensko tijelo i stoga u prosjeku bolje umiju dovesti svoju partnericu do orgazma“. Drugi razlozi mogli bi biti trajanje spolnog odnosa, odnos prema rodu te seksualne uloge prilikom odnosa.

Dok kod žena postoji vidljiva razlika u postizanju orgazma s obzirom na spolnu orijentaciju, kod muškaraca te razlike nema. Prosječno, 85,1 posto muškaraca izjavilo je da redovito postiže orgazam, s malim razlikama s obzirom na spolnu orijentaciju (heteroseksualni muškarci -85,5 posto, gej muškarci – 84,7 posto, biseksualni – 77,6 posto).

"Rezultati pokazuju da žene, neovisno o spolnoj orijentaciji, imaju manje predvidljiva iskustva te da  im orgazmi pokazuju više varijacija", zaključuju autori studije u kojoj je sudjelovalo 6.500 osoba u dobi  između 21 i 65. U krajnju analizu ušlo je pak 2.850 osoba, 1.497 muškaraca i 1.353 žena.

"Malo se zna o varijacijama orgazma s obzirom na spolne orijentacije", tvrdi Justin R. Garcia sa Sveučilišta u Indiani, a razumijevanje tih varijacija moglo bi pomoći u sastavljanju bihevioralnih terapija u budućnosti.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.