Foto: Wikimedia Commons/A1c3b2

Lezbijke su sklonije debljini no heteroseksualne ili biseksualne žene, tvrdi američka studija.

Studiju provodi Brigham and Women Hospital u Bostonu, a bavi se odnosom debljine i spolne orijentacije. Već je u prijašnjim studijima na tu temu pokazano da su lezbijke sklonije debljini no gej i biseksualni muškarci.

Studiju vodi S. Bryn Austin koja tvrdi da postoji "snažna interakcija između debljine i spolne orijentacije". Dok se kod gej muškaraca primjećuje tendencija prema oblikovanju tijela, kod lezbijki se radi o "slabom atletskom samopouzdanju".

Na globalnoj razini, LGBT osobe su od 46 do 76 posto manje sklone sudjelovanju u timskim sportskim djelatnostima zbog slabog samopouzdanja i "rodne neusuglašenosti".
U studiji se također otkriva da lezbijske često smatraju da imaju zdravu tjelesnu težinu, iako to nije uvijek slučaj. U zaključku se navodi da bi programi fizičke aktivnosti trebali biti inkluzivniji i prihvatiti manjinske spolne identitete.

Istraživanje se nastavlja do 2016., a u njega su uključeni podaci o 5.272 muškaraca i 7.507 žena.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.