Anketa provedena među članovima vodećega glumačkog sindikata pokazala je kako u pozadini holivudskoga glamura (i dalje) cvjeta homofobija. Konkretno, od 5700 ispitanika, više od trećine kazalo je kako su svjedočili neugodnim situacijama i nepristojnom ponašanju prema LGBT osobama na setu.

Jednako tako, svaki osmi heteroseksualni ispitanik čuo je antigej komentare od filmskih ekipa, redatelja i producenata. Anketu je proveo LGBT think tank Sveučilišta UCLA u suradnji s Institutom Williams uz financijsku potporu SAG-Producers Industry Advancement and Cooperative fonda, javlja portal Gaynewsnetwork.

Rezultati ankete pokazuju kako su diskriminaciji izloženiji gej muškarci, od kojih je 20 posto prijavilo diskriminaciju na radnome mjestu. Isti je slučaj i s "nemuževnim" gejevima i biseksualcima te onima koji ne kriju svoju spolnu orijentaciju. Lezbijke su naoko u nešto boljoj poziciji – diskriminaciju je doživjelo njih 13 posto, a devet posto lezbijki i gejeva kazalo je da su zbog spolne orijentacije znali izgubiti ulogu.

Transrodnoj osobi zabrana korištenja garderobe

Zanimljiv je i podatak da agenti rjeđe odlučuju raditi s LGBT klijentima, što potonje automatski stavlja u lošiji položaj pri traženju posla.

"Redatelj mi je kazao da glavnu ulogu dodijelim nekome drugome kad je saznao da je kandidat gej muškarac", "Transrodnoj osobi rečeno je da se ne smije koristiti garderobom ali nije joj dana alternativa, osim toaleta. Većina ekipe tretirala ju je kao izopćenika", samo su neki od komentara ispitanih u anketi.

Kompletni rezultati ankete bit će danas istodobno predstavljeni u New Yorku i Los Angelesu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.