Image

Seks je važan: zdrav je, održava ženu vitkom, koži daruje sjaj, čini vas lijepom i poželjnom, potiče dobro raspoloženje... Woody Allen bi rekao da je seks najzabavnija stvar koju možete činiti ne smijući se.

Često se smatra da su muškarci skloniji seksu i da bez njega gotovo ne mogu. No, uredni i redoviti spolni odnosi i ženi daju samopouzdanje te poboljšavaju fizičko i mentalno zdravlje. 

Blagodat je potpuna doživljavate li orgazme. Njima u organizmu potičete neurokemijske reakcije koje vas pune osjećajem zadovoljstva i smirenosti te opuštaju mišićne tenzije. Vođenje ljubavi dodatno učvršćuje vezu. Također, seks troši kalorije, i to od 200 do 300 u pola sata! Koje su još blagodati seksa?

1. Usrećuje
Svaki put kad vodite ljubav potičete lučenje hormona zadovoljstva. Seks kao dio stabilne i sretne veze jedan je od jamaca kvalitete življenja. Organizam dovodi do općeg osjećaja zadovoljstva pa cijeli sustav od krvnih žila i mišića do živčanog i hormonskog sustava funkcionira usklađeno. Duga i stabilna emocionalna i seksualna veza usporava starenje.

2. Čini vas ljepšom
Nije riječ o pukoj frazi. Nakon orgazma, svi se mišići opuste, pa i oni lica, koje time postaje glatko. Spolni je odnos uvod u dubok san, a dobar san najbolji je izvor ljepote. Također, zaljubljena žena besprijekorno se brine o svome tijelu, izgledu, tjelesnoj težini, kosi... A seks, usto, potiče lučenje hormona koji potiče rast kose.

3. Produljuje životni vijek
Profesor George Davey Smith s bristolskoga Sveučilišta došao je do zaključka da dva orgazma na tjedan produljuju život. Vođenje ljubavi barem jednom na mjesec udvostručuje postotak muškaraca koji dulje žive, pokazala su istraživanja na populaciji staroj od 45 do 59 godina. Nedavna istraživanja pokazuju da je 62 posto zdravih muškaraca i 30 posto zdravih žena starijih od 80 godina još spolno aktivno.

4. Čuva zdravlje
Seks obogaćuje krv kisikom. Cirkulacija u spolnim organima normalno je sporija nego u drugim dijelovima organizma. Redovitim seksom pojačavate prokrvljenost cijeloga organizma. Istraživanja provedena u National Institute of Health u SAD-u pokazala su da predigra, odnosno milovanje, u spolnom odnosu pojačava otpornost organizma na infekcije.

5. Potiče pamćenje
Istraživanja provedena na Stanfordu pokazala su da seks ima veliku važnost za mozak. Vođenje ljubavi povećava količinu estrogena bez kojih se moždana aktivnost i sposobnost pamćenja smanjuju. Seksualna je aktivnost važna osnova za psihičku stabilnost; a kada nam je dobro, lucidniji smo i brže mislimo.

6. Jača samopouzdanje
Vođenje ljubavi izvrstan je lijek protiv stresa i lošeg raspoloženja. Seks jača samouvjerenost jer se osjećamo voljeni i poželjni. Potiče nastanak endorfina u mozgu, a to su prirodne umirujuće tvari koje ublažavaju stres, omogućuju miran san i podižu kvalitetu života. Vođenje ljubavi najdublja je komunikacija između dviju osoba koje teže zadovoljstvu.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.