Nakon duge ljetno-jesenske stanke, Dugine obitelji započinju novi ciklus druženja i savjetovanja.

U petak, 12. prosinca u 19:00 sati u LGBT centru u Petrinjskoj 27 pokušat će doći do odgovora na sva goruća pitanja sadašnjih i budućih LGBT roditelja. Pozvani su svi, bez obzira na prethodno sudjelovanje u radionicama i drugim aktivnostima Duginih obitelji, svi kojima je beba na putu, svi koji pokušavaju, a zapeli su u slijepoj ulici, kao i svi koji bi jednog dana htjeli postati roditelji.

Neke od tema o kojima će se ovog petka razgovarati bit će i što nam je donio Zakon o životnom partnerstvu, gdje napraviti umjetnu oplodnju, kamo je nestalo posvajanje, kako postati gej otac u Hrvatskoj, gdje roditi, a da partnerica može biti prisutna, koliko nas ima itd.

Sve više parova želi zasnovati obitelj

"Okupljamo se jer nam se sve više ljudi javlja s upitima vezanim uz životno partnerstvo – od pojedinosti o sklapanju životnog partnerstva, pa do pitanja vezanih uz planiranje obitelji. Godine 2011. krenula je s radom prva grupa Duginih obitelji, a u petak se okupljamo kako i sa starim članicama i članovima, tako i s novim zainteresiranima kako bismo razgovarali, razmijenili iskustva i družili se", kazao nam je Daniel Martinović iz Zagreb Pridea.

Najavio je i daljnja redovita druženja, projekcije filmova o LGBT roditeljstvu, kao i obilježavanje Međunarodnog dana obiteljske jednakosti iduće godine. Podsjetimo, forum Duginih obitelji pokrenut je prije dvije godine, a možete mu se pridružiti ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.