Queen Latifah, američka glumica i rap-zvijezda, smatra da je stav prema homoseksualnosti i dalje "zastario", s tendencijom da se homoseksualnost tretira kao "karakterna mana".

Za magazin Uptown zvijezda iz Chicaga je govorila o tome kako je homoseksualnost prihvaćena unutar crnačke zajednice, kao i svom pogledu na američke zakone o jednakom pravu na brak za sve parove.

"Ljudski stavovi općenito su zastarjeli, naročito kad je riječ o tome koga volimo. Nismo se puno pomakli po tom pitanju, barem ne brzinom kojom smo trebali", rekla je Queen Latifah.

"U stvarnosti, oduvijek su postojali gej ljudi u crnačkoj zajednici, tako da nam to nije strano. I ne samo među crncima, već u društvu općenito", dodala je.

Budimo odrasli i krenimo naprijed

Ona smatra da je pitanje s kim ćemo se vjenčati samo na nama te ne bi trebalo biti nešto prema čemu će nas se procjenjivati. "Ne mislim da je biti gej ili lezbijka karakterna mana", kazala je.

Smatra da je trenutak da svi parovi dođu pod zaštitu zakona: "To me ljuti, jer homoseksualnost nije ništa neuobičajeno, zato budimo odrasli i krenimo naprijed", istaknula je Queen Latifah.

Queen Latifah će uskoro utjeloviti legendarnu blues pjevačicu Bessie Smith u nadolazećem HBO-ovom filmu Bessie. Govoreći o ulozi, kazala je kako se bojala kako će publika reagirati na biseksualnost Bessie Smith: "Nisam sigurna kako će publika reagirati na njezinu biseksualnost, iako to nije tajna. Ona je jednostavno bila slobodna".

Queen Latifah je prošle godine na dodjeli Grammyja izvela performans masovnoga gej vjenčanja s desecima parova.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.