Ministarstvo obrazovanja Velike Britanije objavilo je nove podatke prema kojima se dade zaključiti kako Engleska, Škotska i Wales bilježe rekordne brojke posvajanja djece u istospolne obitelji.

Konkretnije, između travnja 2014. i ožujka 2015. godine, 8,5% svih posvajanja u Engleskoj otpada na istospolne parove – njih ukupno 450. U Walesu je u protekle četiri godine bilo 30 posvajanja, a u Škotskoj 17. Većina posvojitelja, njih 90%, živi u paru, odnosno u statusu nevjenčanog para, braku ili civilnom partnerstvu, javlja Gay Star News.

"Za svako je posvajanje ključno imati na umu da dobrobit djeteta mora biti na prvome mjestu. Odlično je da agencije za posredovanje pri posvajanju sve više prepoznaju LGBT osobe kao dobre roditelje koji mogu zadovoljiti djetetove potrebe", kazao je Tor Docherty, izvršni direktor mreže New Family Social koja LGBT osobama pruža savjete i pomoć oko posvajanja.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.