Image

Jedna od prvih žena koja se pozabavila ženskim seksualnim maštarijama slavna je Nancy Friday (Moj tajni vrt i Zabranjeni cvjetovi). Ako i nije prva progovorila o zabranjenoj temi svakako je prva koja je navela žene da govore o njoj.

Materijal za prvu knjigu skupila je razgovarajući sa stotinama žena. 

U početku su se žene teško otvarale ali kad bi prvog srama nestalo kretale su prave lavine. Za drugu knjigu materijala je imala i previše. Žene su same slale svoje maštarije na njenu adresu. Sretne što nisu jedine koje maštaju željele su podijeliti svoje maštarije sa drugim ženama.

Zašto su te žene mislile da su jedine koje maštaju? čemu stid i strah?
Već kao djevojčice uče nas da je naša spolnost nešto o čemu se ne treba razgovarati, nešto tajno i sramno. čini se da se vremena ipak mijenjaju, na sreću. Ove nove generacije imaju nešto liberalniji odgoj od nas, a naš je opet neusporediv sa odgojem naših roditeljica. No i danas se drugačije gleda na seksualnost muškarca i seksualnost žene.

Istraživanja tvrde da muškarci maštaju otprilike dva puta više nego žene. Dozvolite mi da posumnjam u to. No, možda muškarci u svoje maštarije uvrštavaju i dvosekundne maštarije o privlačnoj djevojci koju sretnu na ulici.
Ženske su maštarije po pravilu kompleksnije i intenzivnije. U svojim maštarijama žene puno pažnje posvećuju detaljima. Nije dovoljno zamisliti sobu u kojoj će se maštarija odvijati – one će zamisliti i boju zidova i miris i znat će koja je glazba u pozadini, a gotovo da će na svojoj koži osjetiti i satenske plahte na kojima se maštarija odvija. Žena će si dati vremena i izmaštat će situaciju koja je dovela do samog čina. One neće preskočiti igre riječi i vrele poglede. Predigra će trajati koliko njoj odgovara. A sam seks...

Seksualne maštarije su najbolji način za istraživanje vlastite seksualnosti ali one nisu uvijek pokazatelj naših želja. Primjerice, vrlo je česta ženska seksualna maštarija ona koja uključuje neku vrstu prisile, ali je zanemariv broj žena koje bi doista voljele biti prisiljene na seksualni čin.
Moguće je da je ta maštarija tako česta baš iz razloga što neke žene još uvijek o seksu razmišljaju kao o nečemu za čime "pristojne žene" ne čeznu. Ako zamišljaju da su prisiljene na taj čin, nema grižnje savjesti. Tada one nisu odgovorne ni za što.

Mnoge heteroseksualke maštaju o seksu sa ženom, no mnoge od njih to nikad ne bi učinile. Ali, možda one maštaju o ženi jer su nezadovoljne bračnim seksom a na maštanje o nekom muškarcu gledaju kao prevaru. Taj drugi muškarac, o kojem bi eventualno maštale (ili o kojem maštaju) je uglavnom osoba iz njihove okoline. Ako maštaju o njemu, možda ga požele – a što da onda učine? Da li je uvođenje maštom treće osobe u, inače sasvim sretnu vezu, prevara?
Seksolozi tvrde da nije. Oni smatraju da većina osoba koje prilikom seksa sa svojim partnerom maštaju o nekoj drugoj osobi nikad ne bi prevarila u stvarnom životu.
Maštanje nikako nije prevara, no zapitajmo se – da li je jednako maštati o Angelini Jolie i o našoj prijateljici?

Maštajući lako postajemo netko drugi. U mašti možemo promijeniti svoj lik, svoju osobnost pa čak i svoj spol. Mašta je neograničena i prepustimo li joj se, doživjet ćemo stvari koje na javi nikad ne bi poželjeli. Što je loše u tome?
Maštati se može i u paru. Ako maštate zajedno sa svojom partnericom, uz iskrenost treba biti i obazriv. Ukoliko i jednoj i drugoj maštarija odgovara, zašto ne maštati? Možda se čak poneka maštarija pokuša i ostvariti. Ali prilikom toga – oprez.
Ne zaboravimo – ako maštamo o nečemu to nije znak da to želimo učiniti na javi. Većinu stvari o kojima maštamo, čak i ako dođemo u priliku, nećemo napraviti.

Najveća čar maštarija leži upravo u tome – njihovoj neostvarivosti.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.