Ususret bečkoj Duginoj paradi koja će se održati tjedan dana nakon zagrebačke Povorke ponosa, 18. lipnja, bečke je gradska uprava najavila još jedan hvalevrijedan projekt - centar za obitelji s istospolnim roditeljima.

Budući da je u Beču Zakon o životnim zajednicama donesen još 2009. godine i broj obitelji s istospolnim roditeljima sve je veći. No, takve su obitelji i u austrijskom glavnom gradu često izložene diskriminaciji i predrasudama. Bečke su gradske vlasti stoga odlučile osnovati obiteljski centar za obitelji s istospolnim roditeljima, doznajemo iz Inozemnog ureda Grada Beča u Zagrebu.

"Takav centar je važno mjesto gdje se roditelji umrežavaju, informiraju i savjetuju. U Njemačkoj već postoji velik broj takvih centara, a odaziv koji je ostvario Berlinski centar koji je otvoren 2013. potvrđuje da je potreba za takvim mjestima razmjene iskustava iznimno velika", izjavila je prilikom najave projekta bečka gradska zastupnica Sandra Frauenberger koja se zalaže za prava LGBT osoba. 

U gradskom su budžetu za 2016. već predviđena financijska sredstva za osnivanje centra, a trenutno se traga za odgovarajućim prostorom u bečkom okrugu Margareten koji je Gradu i inicijatoru projekta, udruzi Familie Andersrum Österreich, ponudio svoje partnerstvo.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.