Američki mediji svakodnevno donose priče o žrtvama tragedije iz Orlanda. Jedna od njih je i ona o mladom gej paru, Juanu i Christopheru, za koje će obitelji, umjesto planiranog vjenčanja, sada organizirati zajednički sprovod.

Juan Ramon Guerrero, star 22 godine i njegov 32-godišnji partner, Christopher "Drew" Leinonen, nalaze se među 49 ubijenih u Orlandu, u jednom od najgorih masovnih pokolja u američkoj povijesti.

Nakon dvije godine zajedničkog života planirali su se vjenčati, a sad će njihove, tugom shrvane, obitelji, za njih organizirati zajednički sprovod. 

"Želimo to učiniti jer mislim da bi to želio i moj sin. Ne zanima me što drugi o tome misle, doista me to ne zanima", rekao je kroz suze otac ubijenog Juana za Time.

Bili su jako zaljubljeni, prave srodne duše

Christopherova majka, Christine Leinonen, prva je predložila kako bi za njihove sinove trebali organizirati zajednički oproštaj. Juanova 24-godišnja sestra, Aryam Guerrero, ispričala je kako je njezina obitelj bez ikakvih problema i s puno ljubavi reagirala nakon što im je Juan rekao da je gej, te kako su on i Christopher bili jako zaljubljeni.

"Bili su tako zaljubljeni, prave srodne duše. Da nisu ubijeni sad bismo umjesto sprovoda planirali njihovo vjenčanje".

Ispričala je kako je njezin brat, za kojeg kaže kako je "zračio i bio pun ljubavi", upravo završio prvu godinu na Sveučilištu u Floridi i želio je biti financijski savjetnik.

Njegova obitelj će se idućih dana okupiti i na proslaviti njegovog 23. rođendana, koji nažalost nije doživio, te će za tu prigodu pripremiti njegova omiljena jela, ispričao je otac i dodao:

"Bio je predivno dijete, sjajan radnik, jedna prijateljska i draga osoba. S njim sam izgubio jedan dio svog života".

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.