Božićni i novogodišnji praznici uvijek su veliko veselje za djecu, pa su i Dugine obitelji, udruga koja okuplja LGBT roditelje i one koji to planiraju postati, uskočile u ta kola te ovog četvrtka pripremaju veliko druženje upravo za djecu.

“S obzirom na to da broj naše djece iz godine u godinu raste, želja nam je bila okupiti djecu naših članova i svih simpatizera te organizirati nešto posebno, baš za djecu” rekao je Boris Vrdoljak iz Duginih obitelji.

Organizatori najavljuju igre za djecu, božićno darivanje s puno pjesme i plesa, a za odrasle priliku za bolje upoznavanje i zabavu. Druženje počinje u četvrtak 22. prosinca. u 17.30 i traje dva sata u igraonici "Čarobna šuma" na Knežiji (Braće Cvijića 15).

Dobrodošli su svi, s djecom ili bez njih. “Ako ste kreativni u kuhinji slobodno ponesite pokoji kolačić, neće smetati” dodaje Boris.

Za kraj pitamo zašto su ovakvi susreti važni.

“Iskustva naših prijatelja iz Europe pokazuju da je izuzetno važno da djeca koja odrastaju u duginim obiteljima imaju mogućnost međusobnog upoznavanja i druženja. To je posebno važno za društva gdje je razina prihvaćanja takvih obitelji niska, pa djeca mogu imati osjećaj nepripadanja. Na ovaj način ne samo da im omogućavamo druženje i zabavu, nego im pomažemo i u izgradnji samopouzdanja”, poručuju završno iz Duginih obitelji.

dugine_piknik
Dugine obitelji u srpnju ove godine organizirale su i piknik na Bundeku.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.