Što je dobro, a što loše u Zakonu o životnom partnerstvu, može li se poboljšati, kako se unutar njega snalaze postojeće i buduće LGBT obitelji i možemo li ikad očekivati bračnu jednakost u Hrvatskoj?

O tim i sličnim temama razgovarat će se na druženju Duginih obitelji, "Životno partnerstvo i roditeljstvo", zakazanom za četvrtak, 9. ožujka od 18:30 u prostoru udruge Iskorak (Petrinjska 27, donedavno LGBT Centar).

Kroz neformalno druženje, članice i članovi Duginih obitelji koji/e su sklopili/e životno partnerstvo pričat će o svojem iskustvu, s posebnim fokusom na temu roditeljstva, te će odgovarati na pitanja zainteresiranih.

"Želimo prodiskutirati o prednostima i manama sklapanja životnog partnerstva iz perspektive ljudi koji koriste zakon. Mislimo da je jako bitno razgovarati o tome što je dobro i loše u Zakonu, te kako Zakon o životnom partnerstvu štiti roditelje i djecu. Zanima nas i povratna informacija od zainteresirane publike što misli o Zakonu. Može li se Zakon poboljšati, i možemo li ikad očekivati bračnu jednakost i u Hrvatskoj", kaže nam Daniel Martinović iz Duginih obitelji.

Zabrinutost zbog dodatnog otežavanja već kompliciranih mogućnosti roditeljstva

"U zadnje vrijeme često dobivamo upite od građanki i građana što mogu očekivati u budućnosti po pitanju životnog partnerstva i obiteljskog života LGBT osoba, s obzirom na trenutačnu političku i društvenu situaciju. Mnogi su i dalje zabrinuti da bi se Zakon mogao ukinuti, ili da će se dodatno otežati već komplicirane mogućnosti roditeljstva. Ovim putem želimo podijeliti naša saznanja i zajedno pronaći odgovore i rješenja na pitanja koja nas muče", dodaje Daniel.

Podsjetimo, po uzoru na slične organizacije u svijetu, Dugine obitelji okupljaju LGBT parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji.

Bez obzira na prethodno sudjelovanje u radionicama i drugim aktivnostima, rastuća zajednica Duginih obitelji poziva sve LGBT roditelje koji imaju djecu ili kojima je beba na putu, sve one koji pokušavaju, a zapeli su u slijepoj ulici, kao i one koji tek povremeno razmišljaju o opciji da bi jednog dana mogli biti roditelji, da dođu i pridruže se na neformalnom druženju i razmjeni iskustava i spoznaja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.