Što je dobro, a što loše u Zakonu o životnom partnerstvu, može li se poboljšati, kako se unutar njega snalaze postojeće i buduće LGBT obitelji i možemo li ikad očekivati bračnu jednakost u Hrvatskoj?

O tim i sličnim temama razgovarat će se na druženju Duginih obitelji, "Životno partnerstvo i roditeljstvo", zakazanom za četvrtak, 9. ožujka od 18:30 u prostoru udruge Iskorak (Petrinjska 27, donedavno LGBT Centar).

Kroz neformalno druženje, članice i članovi Duginih obitelji koji/e su sklopili/e životno partnerstvo pričat će o svojem iskustvu, s posebnim fokusom na temu roditeljstva, te će odgovarati na pitanja zainteresiranih.

"Želimo prodiskutirati o prednostima i manama sklapanja životnog partnerstva iz perspektive ljudi koji koriste zakon. Mislimo da je jako bitno razgovarati o tome što je dobro i loše u Zakonu, te kako Zakon o životnom partnerstvu štiti roditelje i djecu. Zanima nas i povratna informacija od zainteresirane publike što misli o Zakonu. Može li se Zakon poboljšati, i možemo li ikad očekivati bračnu jednakost i u Hrvatskoj", kaže nam Daniel Martinović iz Duginih obitelji.

Zabrinutost zbog dodatnog otežavanja već kompliciranih mogućnosti roditeljstva

"U zadnje vrijeme često dobivamo upite od građanki i građana što mogu očekivati u budućnosti po pitanju životnog partnerstva i obiteljskog života LGBT osoba, s obzirom na trenutačnu političku i društvenu situaciju. Mnogi su i dalje zabrinuti da bi se Zakon mogao ukinuti, ili da će se dodatno otežati već komplicirane mogućnosti roditeljstva. Ovim putem želimo podijeliti naša saznanja i zajedno pronaći odgovore i rješenja na pitanja koja nas muče", dodaje Daniel.

Podsjetimo, po uzoru na slične organizacije u svijetu, Dugine obitelji okupljaju LGBT parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji.

Bez obzira na prethodno sudjelovanje u radionicama i drugim aktivnostima, rastuća zajednica Duginih obitelji poziva sve LGBT roditelje koji imaju djecu ili kojima je beba na putu, sve one koji pokušavaju, a zapeli su u slijepoj ulici, kao i one koji tek povremeno razmišljaju o opciji da bi jednog dana mogli biti roditelji, da dođu i pridruže se na neformalnom druženju i razmjeni iskustava i spoznaja.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.