Jedan od najvećih britanskih trgovačkih lanaca, Sainsbury’s, za nadolazeći je Majčin dan lansirao svoju prvu čestitku posvećenu lezbijskim obiteljima.

Ružičasta čestitka s tekstom "To my lovely mums" ("Mojim prekrasnim mamama") načinjena je, kažu iz lanca Sainsbury’s, "kako bi bolje reflektirala rastući broj netradicionalnih obitelji".

Direktor marketinškog odjela tvrtke James Brown dodaje kako su sretni što su ovogodišnji asortiman za Majčin dan proširili takvom čestitkom kako bi njihovi kupci imali širi izbor.

Inače, ovo nije prvi put da se Sainsbury’s "sjetio" istospolnih parova: u veljači su izdali seriju čestitki za Valentinovo posvećenih gej parovima, a gej par je bio, drugi put zaredom, uvršten i u njihovu božićnu reklamu, podsjeća Pink News.

Procjenjuje se da oko 20.000 djece u UK-u živi u istospolnim obiteljima, a gotovo polovina Britanaca i Britanki šalje čestitke za Majčin dan.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.