Nakon depresivnog siječnja i južine u veljači, vrijeme je da se pokrenete uz još jedan međunarodni QueerSport Weekend koji će ove godine biti dio akcije Football v Homophobia (Fare Network). Uz queer sportski vikend, ove ćete se godine taman prije proljeća ubaciti u sportski đir i spremno dočekati nadolazeće tople dane.

qSPORT Zagreb u suradnji s inicijativom FemSlam LBT Football (Beograd) i udrugom Queer Sport Split ponosno sprema šareni spektar sportskih i zabavnih aktivnosti 21.-23. veljače 2020. u Zagrebu.

Sportska natjecanja, druženja i party

U petak u 20:00 u Šesnaestici (Ozaljska 16) počinje neformalno druženje gdje ćete moći odgurnuti naporan tjedan iza vas i uz piće i grickalice se družiti, upoznavati i polako buditi sportski duh za nadolazeći vikend. Osim predstavljanja programa sportskog vikenda, registracije sudionika/ca i prikazivanja kratkog dokumentarca "Foot for Love" o ženskom nogometnom timu iz Južnoafričke Republike, na druženju će se predstaviti i organizacije koje podržavaju QueerSport Weekend (Kvir kolektiv, Iskorak, Dugine obitelji, Zagreb Pride, K-Zona, Zbeletron).

U subotu tijekom dana očekuju vas sportske poslastice u vidu nogometa (9-13h) i košarke (13-17h) za žene te badmintona (9:30-13.30h) i odbojke (15-17h) koji su otvoreni za sve. Na natjecanjima će sudjelovati i tridesetak rekreativnih LGBTIQ sportašica i sportaša iz Srbije i Slovenije.

Nakon aktivnog dana vaše mišiće čeka opuštanje uz Queer Sport Party, u novom klubu BlackOUT (Ilica 16), koji u 22h započinje s početnim plesnim tečajem "Ples za sve" (ples u paru). I da, slobodno dođite i bez plesnog partnera.

Nakon zagrijavanja, u 23:00 slijedi Party! Party! Party! na kojem ćete do iznemoglosti njihati bokovima, mahati rukama i nogama, znojiti se, skakati, pjevati, slaviti pobjede i poraze do ranog jutra, a glazbu će puštati DJ Gorão (Zagreb/Coimbra), DJ 100mu (Beograd) i DJ Gogz (Zagreb). Bez obzira jeste li tijekom dana bili_e u sportskom duhu ili ne, pridružite se groznici subotnje večeri! Dobrodošli ste svi, sportski aktivni i pasivni, navijači, promatrači , dobrodošle su sve različitosti! Upad na party je besplatan.

Kontinuirani rad na osnaživanju

Posljednji dan, u nedjelju od 11h, u Šesnaestici (Ozaljska 16) vas čeka brunch na kojem će, nakon izlječenja od sportskih i partijanerskih tegoba, biti podijeljene zahvale i pehari. Uz druženje, čaj, kavu i zalogajčiće razne, dijelit će se dojmovi i iskustva, naj-trenuci netom prošlog vikenda, ponos sportskih i partijanerskih podviga te će se zajednički zatvoriti još jedan QueerSport Weekend.

PartyQS02.jpg

Osim ovog sportskog vikenda, unutar qSPORT-a se kontinuirano radi na jačanju LGBTIQ+ pojedinaca/ki i zajednice kroz sport i rekreaciju: održavaju se redoviti plivački i badmintonski treninzi, a ljeti su tu još i odbojka na pijesku i graničar. Osim samog sporta, tu su i neformalna druženja, izleti i slično, stoga se, bez obzira na prijašnja (ne)iskustva, pridružite qSPORT-u, jer ćete sigurno naći neku aktivnost za sebe. qSPORT je posebno ponosan na timske odlaske na LGBTIQ+ sportske turnire diljem Europe gdje se uz sport i zabavu povezuju s sportašima i sportašicama iz cijelog svijeta.

Više informacija možete naći na http://hr.qsport.info/, twitteru https://twitter.com/qsportweekend, instagramu https://instagram.com/qsportweekend a za sva pitanja se možete javiti u poruci na fejsu qSPORT-a (https://www.facebook.com/qsport.info/) ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.