Foto: Wikimedia Commons

Nakon što je prošlog vikenda uspješno prikazan film "The Normal Heart" Ryana Murphya o skupini aktivista koja je početkom osamdesetih godina nastojala skrenuti pažnju javnosti na opasnosti epidemiju AIDS-a, televizijska kuća HBO priprema novi projekt o još jednom važnom periodu u LGBT povijesti.

Kako piše Hollywood Reporter, radi se o scenariju "Open City" autora Davida Kajganicha i producenta Adama Shankmana koji opisuje New York u prevratničkim šezdesetim godinama prošlog stoljeća. U drami će se pratiti niz likova različitih profila s Manhattana, a ispitat će se i neobična veza između LGBT zajednice i njujorške mafije prilikom otvaranja noćnog kluba u West Villageu.

Na novom projektu surađivat će, kao savjetnik, i Ronnie Lorenzo, jedan od vlasnika Stonewall Inna, slavnog bara u kojem je 1969. I započeo moderni pokret za LGBT prava.

HBO je prošle godine snimio film "Moj život s Liberaceom" Stevena Soderbergha o životu američkog zabavljača s Michaelom Douglasom i Mattom Damonom, a producira i seriju "Traženje" kojoj je odobrena druga sezona te zapravo ne bi bilo pretjerano reći da je ta televizijska kuća uspjela u medijski mainstream prostor uvesti niz relevantnih LGBT likova i priča.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.