Iako je organizacija GLAAD upravilo objavila pozitivne izvještaje o zastupljenosti LGBT likova na televiziji, izgleda da filmska produkcija i distribucija slijedi sasvim neku drugu logiku.

Tako je film "Pride“, koji se bavi solidarnošću LGBT aktivista s rudarima u štrajku u Velikoj Britaniji tijekom osamdesetih godina, dobio u SAD-u oznaku NC-17 što znači da ga nitko mlađi od 17 godina ne može legalno pogledati u kinodvoranama. Odluka je to koja je iznenadile ljubitelje filma budući da u filmu nema ni scena seksa ni nasilja.

Valja podsjetiti da u kolovozu kod američke agencije nije mnogo bolje prošao ni film "Love is Strange“ o starijem paru muškaraca, u kojem ni nasilja, ni scena seksa ni nagosti, a dobio je restriktivnu oznaku R što znači da ga osoba mlađa od 17 godina ne može vidjeti bez pratnje odrasle osobe.

U filmu "Pride" Mathhewa Warchusa, ima samo jedna scena s eksplicitnijim slikama kada skupina žena naiđe na pornografski magazin, podsjeća Guardian.

U UK-u film je zabranjen mlađima od 15 godina, a američka organizacija MPAA nije još dala objašnjenje za svoju odluku. Film Pride je dobitnik ovogodišnje Queer palme u Cannesu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.