Iako je organizacija GLAAD upravilo objavila pozitivne izvještaje o zastupljenosti LGBT likova na televiziji, izgleda da filmska produkcija i distribucija slijedi sasvim neku drugu logiku.

Tako je film "Pride“, koji se bavi solidarnošću LGBT aktivista s rudarima u štrajku u Velikoj Britaniji tijekom osamdesetih godina, dobio u SAD-u oznaku NC-17 što znači da ga nitko mlađi od 17 godina ne može legalno pogledati u kinodvoranama. Odluka je to koja je iznenadile ljubitelje filma budući da u filmu nema ni scena seksa ni nasilja.

Valja podsjetiti da u kolovozu kod američke agencije nije mnogo bolje prošao ni film "Love is Strange“ o starijem paru muškaraca, u kojem ni nasilja, ni scena seksa ni nagosti, a dobio je restriktivnu oznaku R što znači da ga osoba mlađa od 17 godina ne može vidjeti bez pratnje odrasle osobe.

U filmu "Pride" Mathhewa Warchusa, ima samo jedna scena s eksplicitnijim slikama kada skupina žena naiđe na pornografski magazin, podsjeća Guardian.

U UK-u film je zabranjen mlađima od 15 godina, a američka organizacija MPAA nije još dala objašnjenje za svoju odluku. Film Pride je dobitnik ovogodišnje Queer palme u Cannesu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam