Procjenjuje se da samo jedan posto ruske LGBT populacije živi otvoreno, dok velika većima i dalje javno ne progovara o svojoj spolnoj orijentaciji.

Homoseksualnost nije ilegalna u Rusiji, no zakon o zabrani gej propagande poprilično komplicira svakodnevni život LGBT populaciji. Naime, aktivisti ne smiju javno spominjati homoseksualnost. Također im je zabranjeno okupljanje u skupine  u kojima bi se članove pozivalo na „izlazak iz ormara“, podcrtava Out magazine.

Novi dokumentarac "Hunted: The War Against Gays in Russia“ (Progonjeni: Rat protiv gejeva u Rusiji)  donosi  svjedočanstava LGBT aktivista i gej populacije koji progovaraju o sustavnom progonu kojem su izloženi u svakodnevnici.

Film je režirao Ben Steele, a pripovjedač je glumac Matt Bomer koji je imao zapaženu ulogu u filmu "The Normal Heart“ o epidemiji virusa HIV-a tijekom osamdesetih godina.

Film će premijerno biti prikazan u SAD-u 6. listopada.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam