Od svih izvođača koje su trijumfirali na polju deep i plesne glazbe, Kiesza je donijela najzanimljiviji i najsvježiji zvuk.

U malenom se dijelu mogu složiti s onima koji kažu da je produkcija sterilna poput većine današnjih hitova, ali doista malenom jer je ona napravila fantastičan revival devedesetih i nastavila u odličnom smjeru tamo gdje su tad stale CeCe Peniston i Robin S.

Ova mlada Kanađanka dala je jednu veću sliku plesne glazbe i na svom debitantskom albumu Sound of a woman (Lokal Legend-Island) istražuje različite plesne stilove i miješa utjecaje čikaške house-scene s modernim tehnikama koje su Disclosure i Diplo nametnuli u zadnjih godinu dana. Sound of a woman je odličan album s 13 pjesama od kojih će tri do četiri zasigurno biti dance-himne, baš poput prvog singla Hideaway.

Kad se EDM (electronic dance music) uvukao u sve pore do te mjere da se činilo kako taj techno-beat neće tako lako nestati i postajao je sve dosadniji, iznjedrena je nova generacija izvođača poput Kiesze, Gorgon Cityja i Disclosurea koji su devedesetima dali novo ruho i novu energiju.

Oni koji od ovog albuma očekuju Hi-NRG dance-bonanzu će se malo razočarati. Album ima i nekoliko laganica u stilu Jessie Ware i Mobyja iz ere albuma Play. A to zaista jest obećavajuće. Ako Kiesza nakon ovog albuma ne izda više niti jedan, što je gotovo nemoguće, svejedno će njezina uloga u dance-glazbi ostaviti traga.

Kiesza se na svom prvijencu poigrala s nekoliko stilova pa se tu našao i hip-hop i trip-hop. Najviše hip-hop utjecaja čuje se u Losin my mind koja počinje acapellom pa raste u old school-beat s divnom soul melodijom. Uz pomoć Micka JenkinsaLosin my mind vodi na putovanje u chillout zonu. Jedan od mojih osobnih favorita je So deep, sanjiva i seksi stvar koja je vrlo promišljeno napravljena. Kad pomislim da bi mi Kiesza mogla dosaditi, mudro napravi mali preokret. Sličnu stvar radi i s Pianom koja u sebi čak ni nema nikakvog piana.

Kiesza je ovim albumom pokazala da nije samo one-hit wonder već da je moćna i nezaustavljiva. Ona pjeva, pleše i piše pjesme. Njezin hibrid diska, indie-popa, r'n'b-a i bluesa čini je tako jedinstvenom i vrijedna je cijele prašine koja se digla oko nje. Danas kad je publiku vrlo lako rasplesati bilo čime što dolazi iz radionice Calvina Harrisa ili Aviicija, hrabro je od Kiesze bilo da funky-house devedesetih pokušava provući kao nešto što će publika prigrliti.

Jedno od velikih iznenađenja na albumu njezina je obrada velikog hita iz 1993., What is love, koja u njezinoj izvedbi nije nikakav dance već nježna balada kojoj je time dala i potpuno drugo značenje. Nakon Giant in my heart i Hideaway, Kiesza će svojim trećim singlom No enemiesz samo potvrditi svoj status jedne od najsjajnijih zvijezda ove godine.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.