Londonski gej simfonijski orkestar već tradicionalno svake godine izvodi božićni koncert, no ove će godine po prvi put upriličiti Obiteljski koncert.

Kako javlja Gay Star News, orkestar će nastupiti 14. prosinca na St Sepulchre-Without-Newgateu u središnjem Londonu, a publici će ih predstaviti glumica Nina Wadia (EastEnders), koja će imati i ulogu pripovjedačice u Petru i vuku Sergeja Prokofjeva.

Druga djela koje će orkestar za tu prigodu izvesti uključuju Ravelovu Mamu guskuPeer Gynt Edvarda Griega te Laku konjicu Franza von Suppéa.

Kako je GSN-u kazao član orkestra Nathan Evans, o takvom nastupu razmišljaju duže vrijeme, a naročito se raduju što će izvesti novi repertoar i surađivati s Ninom Wadiom.

"Najvažnije od svega jest to da su neki članovi orkestra i dio naše publike u međuvremenu zasnovali vlastite obitelji, a ovo je prilika da s njima podijelimo božićni ugođaj. Kad smo prije 18 godina počeli s radom, ovakvo događanje možda bi izazvalo negativne reakcije, no danas nitko nije ni trepnuo. To je znak pozitivne promjene u društvenim stavovima", kazao je.

Podsjetimo, Londonski gej simfonijski orkestar 2004. godine nastupio je u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u sklopu Queer Zagreb FM (film and music) festivala, a posebna im je gošća bila pjevačka diva Radojka Šverko.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.