U seriji "Black Mirror", poznatoj po kritičnom stavu prema tehnologiji i kamo nas ona može odvesti, "San Junipero" je sa svojom ljubavnom pričom dviju žena osvježavajući odmak od inače mračnog tona serije.

Epizoda popularne serije koja se premijerno prikazala na BBC-u, ali se prebacila na Netflix, prati Yorkie (Mackenzie Davis) i Kelly (Gugu Mbatha-Raw), dvije mlade žene koje se upuštaju u ljubavnu vezu sa zapletom, a taj je da su se upoznale u umjetno stvorenom svijetu.

Kelly je bezbrižna, mlada i ekstrovertirana kulerica dok je Yorkie utjelovljenje sramežljive indie štreberice 80-ih. U ovoj bajkovitoj jednosatnoj epizodi, Yorkie pokušava osvojiti Kelly, ali gledatelji/ce shvate da je njihovo zajedničko vrijeme limitirano. U stvarnosti, dvije žene su u starijoj životnoj dobi, ali imaju ograničen pristup svijetu San Junipera u kojem imaju mogućnost ponovno biti mlade.

Glavni scenarist serije Charlie Brooker dobio je nominaciju u kategoriji najboljeg scenarija. Uz to, epizoda "San Junipero" nominirana je u kategoriji najboljeg TV-filma, javlja Pink News.

Inače, zanimljivo je da je uoči pete sezone serije "Orange is the New Black" objavljena najava u kojoj se susreću ta dva svijeta – Taystee (Danielle Brooks) se ponovno nalazi s mrtvom prijateljicom Poussey (Samira Wiley), i to baš u virtualnom svijetu San Junipera.

Ovogodišnju dodjelu nagrada Emmy vodit će Stephen Colbert, a održat će se 17. rujna.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.