U prostoru Društveno kulturnog centra "Šesnaestica" (Ozaljska 16) od 26. do 30. svibnja udruga K-Zona će održati radionice video produkcije i montaže na kojima ćete kroz teorijski i praktični dio imati priliku ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave su otvorene do 20. svibnja.

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama koje se žele baviti video novinarstvom i/ili ih zanimaju društveno angažirane teme, aktivizam i ljudska prava, ali je otvorena i za sve koji jednostavno žele steći osnovna znanja o samostalnoj izradi videa. Stečena znanja imat će priliku potvrditi praktičnim radom, uz osigurano mentorstvo.

Voditelji radionice su novinarka i snimateljica Emina Hermann te redatelj i montažer Noah Pintarić.

Za prijavu na radionicu potrebno je do nedjelje, 20. svibnja, na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. poslati ime, prezime, nekoliko rečenica o vlastitim interesima i eventualnom društvenom angažmanu na području aktivizma i ljudskih prava te kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem interesa za video produkciju i montažu.

Raspored radionica:

Subota, 26. svibnja, 12:00 – 15:00
Uvodno teorijsko predavanje obuhvatit će osnove režije i kadriranja (planovi i rakursi), stvaranje sinopsisa i novinarsku pripremu za intervjue

Nedjelja, 27. svibnja, 12:00 – 15:00
Upoznavanje s opremom: Fotoaparat, objektivi, stativ, snimač zvuka, bubice, mikrofon
Praktične vježbe snimanja

Srijeda, 30. svibnja, 18:00 – 21:00
Praktične vježbe snimanja

Nakon predviđenih radionica polaznici i polaznice će snimljene materijale samostalno montirati uz mentorstvo voditelja radionice, u terminima koje će odrediti u dogovoru s mentorima.

Projektne aktivnosti provode se uz potporu zaklade Kultura nova.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.