U prostoru Društveno kulturnog centra "Šesnaestica" (Ozaljska 16) od 26. do 30. svibnja udruga K-Zona će održati radionice video produkcije i montaže na kojima ćete kroz teorijski i praktični dio imati priliku ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave su otvorene do 20. svibnja.

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama koje se žele baviti video novinarstvom i/ili ih zanimaju društveno angažirane teme, aktivizam i ljudska prava, ali je otvorena i za sve koji jednostavno žele steći osnovna znanja o samostalnoj izradi videa. Stečena znanja imat će priliku potvrditi praktičnim radom, uz osigurano mentorstvo.

Voditelji radionice su novinarka i snimateljica Emina Hermann te redatelj i montažer Noah Pintarić.

Za prijavu na radionicu potrebno je do nedjelje, 20. svibnja, na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. poslati ime, prezime, nekoliko rečenica o vlastitim interesima i eventualnom društvenom angažmanu na području aktivizma i ljudskih prava te kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem interesa za video produkciju i montažu.

Raspored radionica:

Subota, 26. svibnja, 12:00 – 15:00
Uvodno teorijsko predavanje obuhvatit će osnove režije i kadriranja (planovi i rakursi), stvaranje sinopsisa i novinarsku pripremu za intervjue

Nedjelja, 27. svibnja, 12:00 – 15:00
Upoznavanje s opremom: Fotoaparat, objektivi, stativ, snimač zvuka, bubice, mikrofon
Praktične vježbe snimanja

Srijeda, 30. svibnja, 18:00 – 21:00
Praktične vježbe snimanja

Nakon predviđenih radionica polaznici i polaznice će snimljene materijale samostalno montirati uz mentorstvo voditelja radionice, u terminima koje će odrediti u dogovoru s mentorima.

Projektne aktivnosti provode se uz potporu zaklade Kultura nova.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam