Holivudske zvijezde Kate Winslet i Saorsie Ronan počele su snimati "Ammonite", lezbijsku kostimiranu dramu koju će režirati Francis Lee, redatelj najpoznatiji po filmu "Božja zemlja".

Snimanje je smješteno u pitoresknom gradiću Lyme Regisu na zapadnoj obali Dorseta. Gradić je zaodjenut u devetnaestostoljetno ruho kako bi dočarao svijet u kojem je živjela i djelovala paleontologinja Mary Anning. Anning je poznata po mnogim otkrićima, među kojima se može istaknuti kostur bića koje će kasnije biti nazvano ihtiosaur dug 5,2 metara, no njezin spol i društveni status bili su prepreka njezinu uspjehu u očima viktorijanskog društva.

Priznanje je dobila tek nakon smrti 1847., što se vidi iz portreta koji je 1865. uključen u časopis All Year Round koji je uređivao Charles Dickens. Anning se nikad nije udavala i imala je mnoga bliska prijateljstva sa ženama, no mišljenja javnosti o njezinom prikazu kao queer žene podijeljena su. Njezina rodbina smatra da su veze u filmu uljepšane kako bi postao hit i ponovio uspjeh Oscarom nagrađene "Miljenice". Paleontolozi, pak, smatraju da je ljubavni zaplet skrenuo pozornost s njezinih otkrića o kojima bi se trebalo više znati.

Kate Winslet igra Anning, a Ronan bogatu londončanku kojoj suprug savjetuje da provede neko vrijeme u Lyme Regisu kako bi si našla hobi. Dvije žene razviju intimnu, ljubavnu vezu. Ronan je izjavila kako je veoma uzbuđena što će glumiti uz bok Kate Winslet jer je kao djevojčica bila opsjednuta filmom "Titanic": "Tko je mogao zamisliti kad sam imala osam godina da ću jednog dana ljubiti Rose i moći se zaljubiti u nju na plaži?"

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.