www.stream-xnxx-porn.com

Inicijativa Ponosni Zagreb za 4. srpnja organizira prvi zagrebački Pride Ride – prosvjednu vožnju kojom ćemo pokazati kako i dalje postojimo, kako ulice ovog razrušenog grada i dalje pripadaju i nama i da smo tu da svojim šarenim glasovima, smijehom i postojanjem ukrasimo grad u kojem živimo, stvaramo i volimo.

Dio je to poziva novooformljene inicijative Ponosni Zagreb koja navodi kako je "u jeku predizbornih kampanja koje nas ignoriraju i inertnih zastupnika krovnih organizacija koje bi trebale čuvati prava LGBTIQ+ osoba bilo poprilično lako izgubiti nadu u to da i dalje imamo svoj glas i svoje mjesto u hrvatskom društvu. Kao zadnja cigla na vrhu ove razrušene hrpe građevinskog materijala, svakako je činjenica da smo ove godine ostali bez Prajda u mjesecu ponosa".

No, prije Pride Ridea, u ponedjeljak, 22. lipnja, Ponosni Zagreb vas poziva u Močvaru na "Ponosnu pobunu: antifa druženje i kviz", a riječ je o druženju uz glazbu, kvizu o povijesti antifašizma u Hrvatskoj i performans kojim će se obilježiti Dan antifašističke borbe i početak dvotjednog programa Neformalne inicijative Ponosni Zagreb.

Više o Pride Rideu koji 4. srpnja kreće od Mimare u 17:30 saznajte ovdje, a o kvizu ovdje.

Tko je/što je Ponosni Zagreb?

Inicijativa Ponosni Zagreb okuplja neformalnu grupu LGBTIQ+ aktivistkinja i aktivista uz podršku organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava (LGBTIQ+ osoba).

Nastala je kao reakcija na javnopolitičke razvoje povezane s potresom i pandemijom COVID-19 koji su ograničili vidljivost i podršku LGBTIQ+ osobama u Zagrebu te kako bi spriječila trend ograničavanja prava i smanjivanje zastupljenosti LGBTIQ+ osoba u javnom i medijskom prostoru.

ponosnizagreb

Cilj inicijative Ponosni Zagreb jest okupiti široku koaliciju saveznica i saveznika kako bi se ojačala prisutnost i položaj LGBTIQ+ identiteta. Inicijativa želi odgovarati na potrebe LGBTIQ+ osoba u Zagrebu, organizirati i povezati aktivnosti raznih inicijativa i organizacija koje LGBTIQ+ osobama pružaju sigurniji prostor.

Namjera je zagovaranjem unaprijediti prava LGBTIQ+ osoba, i zalagati se za postizanje društvene pravde i ravnopravnosti osoba svih rodnih identiteta, rodnih izražavanja, spolnih karakteristika i seksualnih orijentacija u svim sferama života, jasno i glasno suprotstavljajući se anti-LGBTIQ+ nasilju i diskriminaciji na svim razinama, te tako transformirati našu rodno i spolno normativnu i patrijarhalnu stvarnost.

Ponosni Zagreb  upoznajte i pratite na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/ponosnizagreb/
https://twitter.com/PonosniZagreb
https://www.instagram.com/ponosnizagreb/

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.