Kako bi obilježila godišnjicu pobune u njujorškom klubu Stonewall 1969. godine, koja se smatra početkom borbe za prava LGBTIQ+ osoba, inicijativa Ponosni Zagreb najavila je prvi zagrebački “Pride Ride”, biciklističku prosvjednu vožnju.

Kad i gdje?

Prvi zagrebački Pride Ride, prosvjedna vožnja na biciklima, održat će se u subotu 4. srpnja s planiranim okupljanjem od 17 sati pred Mimarom. Prosvjedna vožnja kretat će se rutom šireg centra grada, i to ovom rutom: Mimara - Savska - Vukovarska - Miramarska - Vodnikova - Savska - Mimara.

priderideruta

Sigurnost u prometu i što ako nemate bicikl?

Širina kolnika tom rutom omogućava sigurnu vožnju velikog broja vozača u skladu s epidemiološkom mjerama i naše želje da se izbjegne potresom narušeni i nesigurni strogi centar grada Zagreba. Zbog prometnih pravila i ograničenja u prosvjednoj vožnji nije moguće sudjelovati bez bicikla ili drugog prijevoznog sredstva poput e-romobila koji može postići istu brzinu. Ako nije nužno, nemojte preticati druge sudionice Pride Ridea.

Za sve osobe bez bicikla ili drugog prijevoznog sredstva organizira se kratak popratni program ispred Mimare koji će trajati za vrijeme trajanja prosvjedne vožnje.

Mjere opreza i sigurnosti

Ponosni Zagreb apelira na sve sudionice i sudionike da tijekom okupljanja i programa na Mimari poštuju razmak, dok, naravno, na Pride Rideu vrijede sva pravila iz Zakona sigurnosti prometa na cestama. Prije vožnje obavezno pregledajte i provjerite ispravnost svojih bicikala i preporučujemo korištenje kaciga.

Kako bi Pride Ride prošao u najboljem mogućem redu, organizatori mole da se pridržavate uputa redarki prije, za vrijeme i nakon završetka prosvjeda. Imate li pitanja, javite se najbližem redaru koji će vas, ako sam/a ne može pomoći, uputiti na osobu iz organizacije.

Sa sobom ponesite dostatne količine vode, a zbog vlastite sigurnosti nakon skupa raziđite se u grupama.

Izbjegavajte nečistim rukama dodirivati usta, nos, oči i lice.

Za vrijeme boravka pred Mimarom, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra.

Preporučuje se korištenje maski za lice ili medicinskih maski. Maske je potrebno nositi tako da prekrivaju usta i nos.

Ostanite doma ako imate simptome prehlade, povišenu tjelesnu temperaturu ili kašljete. Bit će još javnih skupova na kojima ćete moći sudjelovati!

Ostalo, ali ne manje važno

Na mjestu okupljanja i tijekom Pride Ridea nije dozvoljeno konzumiranje alkohola i drugih opijata.

Pokupite otpad za sobom.

Ostavite okoliš u stanju u kojem ste ga zatekli.

Ambalažu i otpad reciklirajte.

Više informacija potražite na Facebook stranici Pride Ridea 2020.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.