www.stream-xnxx-porn.com

Udruga Vigilare u petak je pred Županijskim sudom u Zagrebu nepravomoćno proglašena krivom za diskriminaciju, poticanje na diskriminaciju i uznemiravanje LGBTIQ osoba i njihovih obitelji, i to temeljem tužbe koju je protiv njih podnijela udruga Dugine obitelji.

Dugine obitelji tužile su Vigilare zbog pokretanja peticije naziva "Stop homo-propagandi državne televizije. Zaustavimo fake-duge, zaštitimo djecu i obitelj!", i to naročito zbog dijela teksta koji navodi da "Takvo okruženje je za djecu štetno te dopirnosi stvaranju nezdravih pojedinaca, a time i nestabilnog društva" i "Hrvatska televizija preko homoseksualnog sadržaja želi skuhati našu djecu i cijelo društvo, te nametanjem homo-propagande normalizirati ono što je neprirodno i nastrano."

U presudi Županijskog suda nalaže se udruzi Vigilare da u roku od osam dana mora ukloniti sav diskriminirajući i uznemiravajući sadržaj s njihove web stranice, te im se zabranjuje daljnje objavljivanje i korištenje sadržaja koji na bilo koji način diskriminira, potiče na diskriminaciju i uznemirava LGBTIQ osobe, njihove obitelji i djecu.

Povrijedili Ustavom zajamčena prava

Vigilare također mora o vlastitu trošku u roku od osam dana objaviti presudu u dnevnim novinama "Jutarnji list" i "Večernji list", te udruzi Dugine obitelji moraju nadoknaditi parnične troškove.

Županijski sud također navodi da je svojim postupanjem udruga Vigilare izravno povrijedila Ustavom zajamčena prava svakome na štovanje i pravnu zaštitu njegovog osobnog i obiteljskog života, te da se tekstovi na web stranici peticije navedene u sporu ne mogu smatrati slobodnim iznošenjem misli i govora budući da nije u skladu s Ustavom zajamčenim slobodama – prvenstveno zaštitom osobnog i obiteljskog života.

Presudu je komentirao predsjednik udruge Dugine obitelji, Daniel Martinović:

"Ovo je stvarno veliki trenutak za sve LGBTIQ osobe u Hrvatskoj i za sve naše obitelji. Želimo prvenstveno zahvaliti našoj odvjetnici Zrinki Bojanić, uz koju smo pisali tužbu i koja nam je neizmjerno pomogla u ovom postupku. Jako nam je drago da nismo morali čekati godinama na presudu, kao što znamo da se događa u sličnim postupcima. Ova presuda daje svima nama vjeru i nadu u naše sudstvo, da će ono biti na pravoj strani povijesti, da će štititi naša Ustavom zajamčena prava, i da će poštivati pozitivne prakse prepoznate u mnogim drugim progresivnijim zemljama."

U posljednjih osam godina LGBTIQ osobe u Hrvatskoj konstantno su izložene objavama kojima nas se demonizira

Upitan za komentar o sadržaju koji je objavila udruga Vigilare na svojim stranicama, Martinović nastavlja:

"Jako je bitno što je prepoznata diskriminacija, i jako je bitno što se presudom zabranjuje daljnje objavljivanje sličnih sadržaja udruzi Vigilare. U posljednjih osam godina LGBTIQ osobe u Hrvatskoj konstantno su izložene objavama kojima nas se demonizira, iznose se podaci iz znanstveno diskreditiranih istraživanja i šire se predrasude koje nemaju uporišta u realnosti. Takav sadržaj dovodi do toga da se na karnevalima spaljuju rainbow zastave ili kipovi istospolnih parova s djecom, a nije trebalo dugo da huligani pokušaju spaliti i stvarne gej osobe, što je užasno i za svaku osudu. Nadamo se da će ova presuda obeshrabriti u širenju diskriminacije i ostale udruge poput Vigilarea."

"U ovim nesigurnim vremenima, kad svima nama i dalje prijeti pandemija COVID-19, središnjoj Hrvatskoj i dalje prijete potresi, drago nam je da je za početak godine stigla i jedna pozitivna vijest koja se nadamo će barem malo uljepšati dane i LGBTIQ osobama u Hrvatskoj, i svim našim podržavateljima i podržavateljicama", završno je poručio Martinović.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.