Konferencija "Radnopravnost 2021. – radno okruženje ponosno na raznolikost" održat će se koncem tjedna, a na njoj ćete moći saznati više o tome kako poslodavci i sindikati osiguravaju ravnopravnost LGBTIQ+ osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju.

Konferencija će se održati u četvrtak, 18. i u petak, 19. ožujka 2021. putem konferencijske platforme Pine, prvog dana od 9:50 do 15:45, a drugog dana od 10:00 do 15:10, a dio je aktivnosti projekta "Radnopravnost svima!" koji financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a program konferencije kao i poveznicu za prijavu možete pronaći na: http://radnopravnost.hr/konferencija/workplace-equality-2021/.

Krajnji rok za prijavu je 17. ožujka 2021. u podne.

Prvi dan konferencije posvećen je radu s poslodavcima i sindikatima te će izlaganja održati stručnjakinje i stručnjaci, predstavnice i predstavnici poslodavaca, sindikata, relevantnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Europe, koji aktivno rade u području ravnopravnosti LGBTIQ+ osoba na radnom mjestu i pri zapošljavanju.

Program konferencije započinje izlaganjem Marca Angela, supredsjednika LGBTI Intergrupe Europskog parlamenta, Juula VAN HOOFA iz Agencije Europske unije za temeljna prava te Višnje Ljubičić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH. Nastavlja se panelom o važnosti politika uključivosti za radne organizacije i uloge poslodavca u stvaranju sigurnog i uvažavajućeg radnog mjesta za LGBTIQ+ zaposlenike, na kojem će izlagati Anna Shepherd (ILGA Europe), Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj te Udruga poslodavaca u javnom sektoru Sjeverne Nizozemske.

O inkluzivnim praksama unutar svojih radnih okruženja govorit će predstavnici IKEA Hrvatska i prof. Filip Zorčić, ravnatelj Gimnazije Pula.

Također, u okviru prvog dana konferencije, u 12:30 održat će se i ceremonija dodjele priznanja poslodavcima koji su sudjelovali u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu i edukacijskom programu "Radnopravnost svima!".

U nastavku programa slijedi diskusija o najboljim praksama sindikata u cilju suzbijanja diskriminacije i promicanja uključivosti LGBTIQ+ radnika, u okviru koje će najveći sindikat Velike Britanije, Unite the Union predstaviti svoje prakse.

Drugog dana konferencije predstavit će se preko 20 europskih organizacija koje će sudionicima govoriti o svojim praksama rada u području LGBTIQ ravnopravnosti i raznolikosti na radnom mjestu kako bi se stvorila prilika za čvršće povezivanje organizacija civilnog društva koje razvijaju i provode programe, alate i istraživanja u području ravnopravnosti LGBTIQ+ osoba na radnom mjestu.

Program konferencije primarno je namijenjen poslodavcima, sindikatima, organizacijama civilnog društva te relevantnim institucijama, ali i svim drugim pojedinkama i pojedincima koji se žele informirati o ovoj temi te o najboljim praksama ravnopravnosti LGBTIQ+ osoba u području rada i radnih uvjeta.

O projektu "Radnopravnost svima!"

Konferencija "Radnopravnost 2021. – radno okruženje ponosno na raznolikost" dio je aktivnosti projekta "Radnopravnost svima!" koji se provodi s ciljem stvaranja sigurnog i uvažavajućeg radnog okruženja za LGBTIQ+ osobe u RH kroz razvoj te implementaciju evaluacijskih i edukacijskih modela i alata, razmjenu znanja te poticanje suradnje između organizacija civilnog društva, sindikata, poslodavaca te ostalih relevantnih dionika. Projekt provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organizacija Rijeka "LORI", Zaklada Solidarna iz Hrvatske te Stichting Tûmba iz Nizozemske, a financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima posjetite: Ravnopravnost.lgbt, a više o Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu doznajte na Radnopravnost.hr.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.