Saborski zastupnik Nikola Grmoja degutantnom je objavom na Facebooku stavio LGBT+ osobe u direktnu korelaciju s pedofilijom.

"Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa Antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile, ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande?" upitao je Grmoja na Facebooku i tako još jednom odrazio mišljenje jednog dijela hrvatskog društva, svojih desničarskih glasača.

Grmoja borbu LGBT+ osoba za (svoja) ljudska prava poistovjećuje s pedofilijom. Također smatra da se osobe samostalno seksualno osvještavaju onog trenutka kad navrše 18 godina, iako je spolno sazrijevanje proces koji traje godinama, upravo onim maloljetnim. Svojim neistomišljenicima kao da naređuje da se moraju pokoriti tom razmišljanju.

"Smatram da se djeca ne smiju izlagati seksualnim sadržajima niti bilo tko smije moje dijete izlagati bilo kakvoj propagandi bez moga pristanka. Ja govorim o propagandi maloljetnoj djeci - na to neću pristati i neću to dopustiti, to je normalno i tako misli 90 posto Hrvatske. Onima kojima se ne sviđa što tako misli 90 posto Hrvatske i koji bi nas išli preodgajati, ja im poručujem da to neće proći", žustar je Grmoja.

Reakcije političara uslijedile ubrzo nakon objave

Svojom homofobnom objavom, koja neodoljivo podsjeća na nedavno izglasan mađarski zakon o zabrani iskazivanja i promoviranja homoseksualnosti te zabrani promjene spola osobama mlađima od 18 godina u svrhu "zaštite djece", pokrenuo je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Nije trebalo dugo da se oglase i njegovi politički kolege. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin smatra da ovo graniči s govorom mržnje te da su to stvari koje nemaju veze jedna s drugom. "To je sramotno i očekujem od gospodina Grmoje da se ispriča", dodao je.

Na Twitteru se oglasila i SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika. Staviti u istu rečenicu LGBTQ i pedofiliju je huškanje na LGBTQ osobe. Skupljati glasove na ovome je znanstveno, stručno i ljudsko dno dna. Čini mi se da 2021. počinje borba za sekularnu Hrvatsku."

Da je "sramotno i zločesto" to što je njezin kolega upitao, smatra i saborska zastupnica, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i predsjednica Građansko-liberalnog saveza (GLAS), Anka Mrak-Taritaš.

LGBT+ udruge stale u obranu ljudskih prava

Osim političkih osoba oglasile su se i LGBT+ udruge. Iz Ponosnog Zagreba kažu da je ovo "jako proziran pokušaj da Grmoja postane hrvatski Viktor Orban i da na leđima LGBTIQ osoba osvoji jeftine političke bodove populističkom demagogijom. Ovime Most nastavlja svoju višegodišnju tradiciju gdje iza jeftinih fraza poput 'ne zanima nas ideologija' pokazuje svoje pravo lice koje je izrazito klerikalno, desno, protiv prava žena, LGBTIQ osoba, migranata i ostalih manjina."

Osvrnuli su se i na seksualni odgoj u školama: "Nedavno provedena istraživanja pokazuju kako su upravo učenici ti koji žele kvalitetan seksualni odgoj u školama, koji će ih učiti o spolnosti, seksualnosti i rodnoj ravnopravnosti, i sve veći i veći broj roditelja također ističe potrebu reforme školstva u tom smjeru."

Zagreb Pride, osim što ističe da su LGBT+ osobe materijalna činjenica ovog svijeta koje nisu takvima postale zbog "propagande" dodaje kako "ne postoji nikakva LGBT propaganda i ne može se nikada i nigdje zabraniti. U mađarskom zakonu se zaziva zabrana seksualne edukacije, ali i edukacije iz književnosti, povijesti… Je li dopušteno djeci na satu glazbenoga reći da je Čajkovski bio gej ili nije? Ispada da nije."

Na upit novinara Indexa što je to LGBT propaganda, Grmoja izjavljuje: "To je propaganda u kojoj se, dakle, u kojoj se, dakle, ljudi... Evo, razgovarajte malo s ljudima na ulici pa ćete vidjeti kako ljudi reagiraju na to... To je kada namećete meni, dakle, ako ja to ne prihvaćam, a želite nametati mom djetetu, ako se ja s tim ne slažem, određene vrijednosti koje nisu moje vrijednosti."

Uslijed kritika – nova objava!

Očigledno je kako je MOST-ovac Grmoja vrlo strastven oko svog "antipedofilskog zakona" na kojem zajedno s udrugama, službama i poznanicima planira raditi tijekom ljeta kako bi stavio veći fokus na kažnjavanje onih kojima je povjeren odgoj djece (svećenici, prosvjetari i ostali). Stoga je, nakon upućenih mu kritika, ponovno došao na Facebook izjaviti mišljenje uz puno uskličnika.

"Zašto je moja najava antipedofilskog zakona kao i uređenja izlaganja djece seksualnim sadržajima i LGBTQ propagandi izazvala ovakve reakcije?! Vrlo jednostavno, zato što sam dirnuo u osinje gnijezdo! Neću dopustiti da se mojoj djeci nameće ovo ili bilo kakva druga propaganda! Na jesen u Sabor upućujem Antipedofilski zakon, ali i zakone koji će zaštititi našu djecu!"

Grmojine objave na Facebooku zapravo su kulminacija za internetsku masu nakon što je 30. lipnja, na zadnji dan Mjeseca ponosa, gostovao u emisiji Pressing na N1 televiziji tijekom koje se dotakao teme o "LGBT propagandi" kojoj je izložen za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu.

"Zašto bi se djeci promovirali određeni seksualni sadržaji, LGBT propaganda ili bilo što drugo? Ne moram ja, dok gledam Euro, biti izložen toj propagandi. Svaka reklama je bila LGBT propaganda. Imamo građanski odgoj, kao i seksualni odgoj, proveden kroz različite predmete. Smatram da će netko moći odlučiti tko je kada postane punoljetan. S 15 godina ne možete donijeti odluke o svom životu. Ne bih želio da netko nameće svoja uvjerenja", izjavio je u emisiji.

Da zaključimo, veliki homofobi obično završe kao nezadovoljni homoseksualci.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.